Søknad om mottak og mellomlagring av kasserte kjøretøy - Alta

Høringsfrist:
28. januar 2024

Nordkapp auto AS søker om mottak og mellomlagring av kasserte kjøretøy på Aronneskjosen industriområde i Alta. Alle som ønsker kan komme med innspill til søknaden innen 23. januar 2024.

Publisert 22.12.2023

Om søknaden

Nordkapp auto AS driver i dag mottaksanlegget for kasserte kjøretøy i Indre Billefjord i Porsanger kommune. De søker nå om muligheter for å opprette et satelittmottak i Alta kommune i forbindelse med at Autoretur er villig til å gi transportstøtte. 

Autoretur er landets eneste godkjente retursystem for biler. De ønsker at bileiere i Finnmark har like muligheter for innlevering av kjøretøy, og kunne få utbetalt vrakpant på samme måte som resten av landet. 

Nordkapp auto AS ønsker å etablere en mottak og mellomlagringsplass på Aronnes industriområde på Alta lastebilsentral sitt område, GNR / BNR 32/389, i Myggveien 20.

Mottak av kjøretøy vil foregå ved at det annonseres hvilken dato innleveringen gjelder. Det vil ikke foretas behandling av kjøretøyene ved satelittmottaket. Funksjonene ved anlegget vil kun være:

  • Mottak av kjøretøy
  • Identiteskontroll
  • Registrering av kjøretøy
  • Klargjøring for uttransport og 
  • Lasting og uttransport

Det vil være begrenset til 20 kjøretøy samtidig på anlegget og innlevering vil kun gjelde for kjøretøy som er i vrakpantordningen som er administrert av Skatteetaten. Det vil ikke være tillatt med deleplukking på anlegget.  

Hele søknaden kan leses her.

Send inn dine innspill

Statsforvalteren skal behandle søknaden etter forurensningsregelverket og alle som ønsker kan uttale seg om søknaden. 

Uttalelser kan sendes til 

Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Postboks 700
9815 Vadsø

eller på e-post til sftfpost@statsforvalteren.no innen 23. januar 2024.

 

Høringsfrist:
28. januar 2024

Kontaktpersoner

Dokumenter