Forslag til ny grense elv/sjø i Målselvutløpet

Høringsfrist:
18. januar 2024

Statsforvalteren sender med dette et forslag til ny grense for sjø og elv i Målselvutløpet på høring med høringsfrist 18,. januar 2023.

Publisert 29.11.2023

Ettersom det er mer enn 10 år siden forrige gang grensa mellom elv og sjø for Målselva ble
fastsatt, kan fiskerettshavere og andre berettigete kreve nytt vedtak om grense elv/sjø for elva. Prosessen med å fastsette ny grense for elv og sjø i Målselva har pågått siden 2018, men det har så langt ikke resultert i nytt vedtak. Fastsetting av ny grense elv og sjø for Målselva krever at det fattes vedtak i to kommuner, noe som bidrar til å komplisere prosessen. Miljødirektoratet har derfor vurdert at det er hensiktsmessig at Statsforvalteren i Troms og Finnmark overtar ansvaret for å fatte nytt vedtak om grense elv/sjø for Målselva.

Statsforvalteren gikk igang med dette arbeidet i september og er nå klare med et forslag. Forslaget skal sendes ut på en begrenset høring, men underveis i saksbehandlingen har vi vurdert at det er hensiktsmessig å publisere høringen slik at forslaget er tilgjengelig for alle. Etter gjennomgang av innkomne innspill vil Statsforvalteren fatte vedtak i saken. Du kan ikke klage på vedtaket men partene kan innen 3 måneder etter Statsforvalterens vedtak kreve spørsmålet avgjort ved rettslig skjønn. Dersom det ikke kommer inn krav om dette, er vedtaket gyldig etter 3 måneder. 

Her kan du lese brevet fra Miljødirektoratet.

Her kan du lese forslaget om ny grense sjø/elv i Målselvutløpet.

Send inn dine innspill

Vi ønsker at parter i saken sender inn innspill med grunnlag i veilederen til Miljødirektoratet.

Uttalelser kan sendes til:

Statforvalteren i Troms og Finnmark
Statens hus
9815 Vadsø

eller på epost til sftfpost@statsforvalteren.no innen 18. januar 2023. 

 

Høringsfrist:
18. januar 2024