Nytt til skolestart høst 2021

Bilde: Pixabay
Bilde: Pixabay

Utdanningsdirektoratet har laget en oversikt over hva som er nytt til skolestart høst 2021.

Publisert 02.08.2021

Planlegg skolestart ut fra koronasituasjonen

Skoler skal planlegge for grønt nivå fra skolestart, med mindre den lokale smittesituasjonen tilsier noe annet. Skoler må ha beredskapsplaner for å skifte til gult og rødt nivå.

På grønt nivå vil det fremdeles være noen smitteverntiltak. Ingen syke skal møte på skolen, selv med milde symptomer. Det er viktig å holde avstand der det er mulig. Skolehverdagen kan gjennomføres som normalt, og det er ikke behov for organisering i kohorter.

Elever som må være hjemme på grunn av sykdom, karantene eller er i risikogruppe, har krav på å få opplæring hjemme. Dette gjelder også på grønt nivå. Les mer om når elevene har krav på opplæring hjemme

Kompetansepakke om skolemiljø 

Vi publiserer de to første modulene av kompetansepakken om skolemiljø i slutten av august. Frem mot desember publiserer vi de fem siste modulene.  Kompetansepakken skal bidra til en kollektiv kompetanseheving om skolemiljø, og gir støtte til å reflektere over egen praksis. Se mer informasjon om kompetansepakken

Nye læreplaner

Nye læreplaner for fag i grunnskolen og videregående opplæring blir innført trinnvis over en periode på tre år. For skoleåret 2021–22 vil alle trinn unntatt vg3 ta i bruk nye læreplaner. På yrkesfag skal læreplanene for vg3 brukes i yrkesfaglig fordypning på vg1 og vg2.

Se alle de nye læreplanene.

Se støtte til å innføre de nye læreplanene.

Se også informasjon om overgangsordninger, innføring og unntak. 

Andre nyheter til skolestart høst 2021: Les mer

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.