Nå kan du igjen sende digital søknad om separasjon og skilsmisse

Den tekniske feilen er rettet og alle digitale skjema virker nå som de skal.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.07.2021

Statsforvalterens fellestjenester (STAF) meldte tidligere denne uken at to søknadsskjemaer for separasjon og skilsmisse var tatt ned på grunn av en teknisk feil. Den tekniske feilen har ført til at søknader sendt mellom 24. juni og 5. juli kan være berørt. Feilen er nå løst, og alle digitale søknadsskjemaer for separasjon og skilsmisse er tilgjengelige.

Dette betyr at ektefeller igjen kan sende inn digitale søknader om:

  • separasjon (paragraf 20)
  • skilsmisse etter å ha bodd fra hverandre i to år eller mer (paragraf 22)

Ektefeller som skal søke om skilsmisse etter å ha vært separert i ett år (paragraf 21) har hele tiden kunnet søke gjennom det digitale søknadsskjemaet.

"Vi beklager ulempene nedetiden har medført. Vi vil igjen understreke at feilen ikke har gitt uvedkommende tilgang til særskilte kategorier av personopplysninger. Vi har kun identifisert ett avvik, og vedkommende er blitt kontaktet", sier Margot Telnes, direktør i STAF.

Vi ber om at henvendelser om saken rettes til direktør i STAF, Margot Telnes, på 48 29 33 80.

Om Statsforvalterens fellestjenester

Statsforvalterens fellestjenester leverer digitale og administrative tjenester som er felles for alle de ti statsforvalterne. Målet er å standardisere og effektivisere prosessene, og sikre videreutvikling av de digitale og administrative områdene. Alle embetene bruker tjenestene til Statsforvalterens fellestjenester.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.