Snøggtreff for matregionen Valdres

Snøggtreff og en fin prat mellom Stølsvidda og Danebu Kongsgaard. Foto: Lene Hovi.

Tirsdag 6. desember møttes 40 matentusiaster på Lodge 900 på Beitostølen med et felles mål for øye; å få mer lokalmat på bordene på serveringsteder og institusjonene i Valdres.

Publisert 13.12.2022

Hva skal til for at lokalmatprodusenter og reiselivsbedrifter sammen kan bygge sterkere relasjoner, øke salget og skape gode assosiasjoner til Valdres? Svaret er sammensatt, men å bli bedre kjent kan være en del av løsningen. 

Snøggtreff

Statsforvalteren i Innlandet inviterte sammen med gode regionale samarbeidsparter til Snøggtreff mellom produsenter av lokalmat, serveringsbedrifter, utsalg og kommuner i Valdres. Gjennom korte, forhåndsavtalte møter fikk deltakerne kunnskap om hva de ulike bransjene trenger av hverandre. Det ble bygget sterkere bånd og en følelse av å jobbe sammen mot et felles mål: Å løfte matregionen Valdres.

Matopplevelser viktig for reiselivet

Merete Hovi, reiselivssjef i Valdres og medarrangør for Snøggtreffet, understreket under møtet hvor viktig matopplevelser har blitt i reiselivet og betydningen av å skape møteplasser mellom produsenter og opplevelsesbedrifter.

- Vi trenger å vite om hverandre og jobbe videre sammen for å løfte matopplevelser i regionen. Det skal ikke være mulig å besøke Valdres uten å bli tilbudt en stor matopplevelse på lokale råvarer. Det vinner vi alle på, sa Hovi.

Nasjonale matskatter fra Valdres

Guri Grønolen fra Statsforvalteren i Innlandet opplyste om at Rakfisk fra Valdres, Kurv frå Valdres, Rein fra Jotunheimen og Stølssmør alle har oppnådd Beskyttet betegnelse.

- Innlandet er pilot for prosjektet «Beskyttede Betegnelser 2030» i regi av Stiftelsen Norsk Mat. Hovedmålet er å få opp flere BB-er og revitalisere de eksisterende. Matskattene kan bidra til økt verdiskaping i fylket og er viktig for byggingen av matfylket Innlandet, sa Grønolen.

Bildet under: Arrangørene runder av et godt og smakfullt Snøggtreff. Fra venstre: Kathrin Hoffman Aslaksby (Skimakeren og Budeia), Merete Hovi (Visit Valdres), Guri Grønolen (Statsforvalteren i Innlandet og Valdres Natur- og Kulturpark), Øystein Bratthole (Beitostølen Barcraft), Tone Ranheim (Valdres Næringshage), Pål Andvord (Beitostølen Barcraft) og Ingrid Røn (Valdres Næringshage) Foto: Lene Hovi

Arrangører snøggtreff

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner