Høring av forskrift om regionale miljøkrav i jordbruket i Oslo og Viken, for virkeområder i Buskerud og på Hadeland inkludert Gran kommune i Innlandet

Høringsfrist:
19. januar 2024 23.59

Forskrift om regionale miljøkrav for jordbruket i Oslo og Viken, samt Gran kommune i Innlandet, for virkeområder i Buskerud og Hadelandskommunene, er nå på høring.

Publisert 06.12.2023

Gran kommune er foreslått innlemmet i felles forskrift med Oslo og Viken (Oslo, Akershus, Østfold og Buskerud fra 2024) fordi det er tilsvarende utfordringer med jordbruksavrenning og tilsvarende miljøverdier i Gran kommune som i Jevnaker og Lunner. Det har kommet frem lokale synspunkter om at det bør være like krav i hele Hadeland, uavhengig av fylkesgrensen, noe Statsforvalterne ønsker å gi mulighet for ved å inkludere Gran i samme forskrift som Lunner og Jevnaker.

Statsforvalteren i Innlandet arbeider også med å vurdere regionale miljøkrav for jordbruket i andre deler av Innlandet. Dette arbeidet er ikke ferdig, og bestemmelser for øvrige deler av Innlandet vil først komme på høring senere.

Høringsfrist

Høringsfristen for forskrift om regionale miljøkrav i jordbruket i Oslo og Viken, for virkeområder i Buskerud og på Hadeland er 19. januar 2024.

Alle uttalelser sendes Statsforvalteren i Oslo og Viken på e-post: sfovpost@statsforvalteren.no. De vil oversende uttalelser av betydning for vurderingen av spørsmål som berører Gran kommune til Statsforvalteren i Innlandet. Merk høringsuttalelsen med «Høringsuttalelse sak 2021/24848».

Les mer om høringen hos Statsforvalteren i Oslo og Viken.