Innlandet trenger flere innbyggere – i dag feiret vi 130 nye statsborgere i Elverum

Statsborger seremoni Elverum
Statsborgerseremoni Foto: Benedicte Kvalsund / Statsforvalteren i Innlandet.

Fra august i fjor til august i år har vi i Innlandet fått 1550 nye statsborgere, fra 88 forskjellige land og de er bosatt i 45 av Innlandets 46 kommuner. Vi har stort mangfold i våre kommuner i Innlandet og kommunene trenger dere, sa statsforvalter Knut Storberget.

Publisert 21.10.2023
Gruppebilde statsborgerseremoni
Foto: Kristina Skamsar/Statsforvalterern i Innlandet.

Her kan du se flere bilder fra seremonien

 

Rundt 130 nye statsborgere fra ca. 30 land møtte opp i Terningen arena i Elverum denne lørdagen for å markere at de har fått norskt statsborgerskap.

Et norsk statsborgerskap gir oss så mange muligheter. Og vi skal vite å sette pris på det, ja, i dag faktisk feire det, sa statsforvalter Knut Storberget.

Vi lever i krevende tider; vi er ikke uberørt av det som skjer i verden. Det å få bo i Norge, ha norsk rettigheter og plikter, være norsk statsborger betyr ikke at vi er ferdig med marsjen. Det er faktisk nå det begynner. Vi skal som norske innbyggere ikke dra stigen opp etter oss og forhindre andre å klatre opp. Vi skal reise stiger, hjelpe folk opp, tre støttende til. Vår velferd sikres best om vi deler med flere. Vår trygghet er avhengig av global rettferdig fordeling, sa Storberget.

Velferd skapes gjennom arbeid, uten arbeid ingen velferd. Derfor vil Norge i fremtiden trenge mange flere nye statsborgere i arbeid. Vi er heller ikke bare får egen lykkes smed, vi er avhengig av hverandre. Vi går ikke på stas for hverandre. Vi er statsborgere, ikke stasborgere fortsatte Storberget.

Storberget avsluttet med en oppfordring til alle: la oss delta mer! Vær med når høstfesten rigges. Bli med på dugnaden i nabolaget. Kanskje bor det en politikerspire i deg? Når det er valg, sett deg inn i de enkelte partiers meninger og bruk stemmeretten din – stem!.

Festkledde mennesker som sitter ved bord
Foto: Kristina Skamsar/Statsforvalteren i Innlandet.
Fire jenter som spiller og synger på en scene
Jentebandet 32-37 stod for underholdningen under seremonien. Foto: Benedicte Kvalsund/Statsforvalteren i Innlandet.

Festdag

Målet med statsborgerseremonien er å ønske nye statsborgere velkommen og markere at nye medlemmer tas opp i det norske fellesskapet. Det er Statsforvalteren i Innlandet som arrangerer seremoniene og ordførere fra alle kommunene er med og hilser på sine nye statsborgere. Dette er en festdag for de nye statsborgerne, kommunene og oss hos Statsforvalteren.

Mennesker som hilser på hverarndre
Statsborgerne ble tatt godt i mot av ordføreren i sin kommune. Foto: Benedicte Kvalsund/Statsforvalteren i Innlandet.
To menn som blir tatt bilde av
Foto: Benedicte Kvalsund/Statsforvalteren i Innlandet.

Publisert 21.10.2023

Se bilder fra Statsborgerseremonien i Elverum

Her kan du se bilder fra statsborgerseremonien lørdag 21. oktober i Elverum.