Foredrag om relasjonsarbeid med barn og unge på ulike utviklingsstadier – med Hedvig Montgomery

Foto: Erik Edland

Statsforvalteren i Innlandet ønsker å invitere til foredrag med Hedvig Montgomery om relasjonsarbeid med barn og unge på ulike utviklingsstadier.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 26.09.2022

Foredragsholder Hedvig Montgomery er en av Norges mest anerkjente psykologer og er spesialist innen familie- og parterapi. Montgomery står bak den internasjonalt bestselgende bokserien «Foreldremagi» som er oversatt til 23 språk. I samarbeid med Aftenposten har hun også den ukentlige podcasten og A-magasinspalten Foreldrekoden. Hun holder også foredrag for ansatte i barnehage og skole, og 6. desember kommer hun til Lillehammer.

Det er gratis å delta på foredragene. I tillegg tilbyr vi gratis lunsj for alle som deltar fysisk på ett eller begge foredragene. Lunsjen varer fra kl 12.00 – 13.00. Det er begrenset antall plasser til fysisk deltakelse. Det er derfor de 120 første påmeldte som ønsker fysisk tilstedeværelse som får plass. Foredragene streames også, slik at alle som ønsker det kan delta digitalt.

Målgruppe:
Alle som jobber med barn i barnehage, på barneskolen, elever i ungdomsskolen og på videregående skole.

Foredrag 1 «Livsmestring og barnets utvikling» – fra kl 10.00 – 12.00
(Fokus på barnehagebarn og elever på småtrinnet)

Et barn skal oppdras til å kunne håndtere sine følelser, tåle både medgang og motgang og kunne flytte hjemmefra med tillit til livet. Livsmestring vokser frem i møte mellom barn og voksen, gjennom bevisst bruk av hvordan vi møter og hjelper barna i både lek, læring og følelser. Hvordan kan vi gi barna et godt grunnlag for å møte både medgang og motgang, og hvordan kan vi forstå barnas egen utvikling og behov i de ulike fasene slik at vi møter dem på riktig måte for å bygge livsmestring? Her får du vite hvilke punkter du skal være spesielt oppmerksom på. Dette foredraget handler også om hvordan du knytter et bånd til barnet som gir trygghet, og hvordan du slipper barnet slik at det føler mestring Foredraget tar både for seg forståelse av livsmestring og av barnets utvikling.

 Foredrag 2 «Voksne for ungdommer» – fra kl 13.00 – 15.00
(Fokus på elever på mellomtrinnet, ungdomsskolen og videregående skole)

Hvordan lose tenåringer helt i mål? Noen ganger lugger det, det er skolefravær, aggresjon, selvskading. Andre ganger er det bare så vanskelig å være der for all den sosiale støyen som skjer i elevgruppen. Inkludering på ungdomstrinnet er ikke lett, for de søker mot det perfekte og gjemmer seg unna når ting ikke er bra. De trenger realisme, rettledning og kontakt mer enn noen gang, men å slippe til er ingen selvfølge. Dette foredraget handler om hvordan vi kan forstå ungdommene vi ser, deres utvikling og hvordan vi kan hjelpe dem når de står fast med kontakten mellom oss og dem som verktøy

Det er mulig å melde seg på enten ett eller begge foredragene. Selv om målgruppene er definert vil det være tips og inspirasjon å hente fra begge foredragene, også for de som jobber med barn/elever i aldre utenfor den definerte målgruppen.  

Sted:
Fysisk deltakelse (inntil 120 stk pr foredrag): Scandic Lillehammer hotell   
            
Påmelding:
For påmelding til foredragene gå inn på denne linken (eller linken under) og registrer deg med navn og kontaktinformasjon, samt om du ønsker å delta fysisk eller digitalt:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=jqVvilNR-kuai1c9mFpBhu3oA_S9OSFEgRcVg51EXV5UQldENkYxV0FYVlJWTldNMjhZR09WSEpUMS4u

Frist for påmelding:
Påmeldingsfristen er 30. oktober 2022 både for fysisk og digital deltakelse.

Se vedlagt invitasjon for ytterligere informasjon. 

Vis mer