Koronavirus (COVID 19)

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 26.03.2020

Risikogrupper - oppdaterte råd

Helsemyndighetene har kommet med nye, spesifikke råd for folk i risikogruppene. Rådene skal sikre at sårbare grupper unngår å bli smittet.  


Publisert 26.03.2020

Retningslinjer til kommunale vedtak om smittevern

Fylkesmannen i Trøndelag gir her en presisering av hvordan lokale regler om smittevern og karantene skal utformes. Hensikten er å veilede kommunene om hvordan slike regler kan utformes, slik at de er forholdsmessige, og i samsvar med smittevernloven.


Publisert 26.03.2020

Regjeringen avlyser skriftlige eksamener

Alle eksamener for 10. trinn og alle skriftlige eksamener for videregående skole er avlyst.


Publisert 26.03.2020

Bønder i karantene eller isolasjon kan stelle sine egne dyr

Det kan de gjøre såfremt de overholder øvrige krav fra helsemyndighetene om blant annet sosial distansering og hygieniske retningslinjer.


Publisert 25.03.2020

Smittevern, kartlegging, fordeling og distribusjon

Fylkeslegen har sendt brev til kommunene i Trøndelag om nytt registreringssystem for  smittevernutstyr. Nå skal kommunene rapportere inn sitt samlede behov til Altinn to ganger i uken. 


Publisert 25.03.2020

Koronavirus og tjenester til personer med utviklingshemming

Helse- og omsorgstjenestene blir nå i mange tilfeller endret på grunn av koronaviruset. Men det er viktig å påpeke at nåværende regelverk fremdeles gjelder.


Publisert 25.03.2020

Koronavirus – veileder for behandling av saker om økonomisk stønad under pandemien

Arbeids- og velferdsdirektoratet og Fylkesmannen i Trøndelag har i samarbeid utarbeidet en veileder for behandling av saker om økonomisk stønad i unntakstilstanden som skyldes koronavirus.


Publisert 25.03.2020

Karantenebestemmelser i Trøndelag

Flere kommuner i fylket har vedtatt lokale karanteregler, som kommer i tillegg til de nasjoanale tiltakene. Fylkesmannen har nå lagd et kart som gir oversikt over hvilke bestemmelser som gjelder hvor.


Publisert 24.03.2020

Sykdom og fravær på gardsbruk på grunn av korona

På grunn av utbruddet av koronavirus er tilskudd til avløsning av jordbrukere ved sykdom og fødsel mv. en aktuell tilskuddsordning. Her er ny informasjon om dette.


Publisert 24.03.2020

Tiltakene mot koronavirus videreføres

Regjeringen viderefører alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge. Tiltakene forlenges frem til over påske, til og med 13. april.