Webinar "Ikke Reis"

Dato:
8. juni 2022 09.00 - 10.00
Sted:
Microsoft Teams
Arrangør:
ST. OLAVS HOSPITAL HF, RVTS Midt
Påmeldingsfrist:
8. juni 2022 09.00

Det regionale nettverket mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold ønsker velkommen til webinar som gir en kort innføring i æresrelatert vold, men har hovedvekt på å belyse fenomen og hva du gjør ved bekymring for etterlatelse i utlandet, gjennom blant annet eksempler og caser.

Publisert 30.05.2022

Vårt mål er at ingen barn, ungdommer eller voksne bosatt i Trøndelag og Møre og Romsdal skal utsettes for ufrivillig etterlatelse i utlandet (UTL), negativ sosial kontroll (NSK), æresrelatert vold (ÆV), tvangsekteskap (TVE) eller kjønnslemlestelse (KLL) i sommer.


Alle kommuner i Trøndelag og Møre og Romsdal har innbyggere fra land og grupper der en eller flere av fenomenene forekommer, og ulike etater i regionen er i dag involvert i en rekke slike saker.


Vi legger til grunn at det er mørketall, det er generelt høy terskel for å avsløre familiehemmeligheter og å be om hjelp, samt at koronapandemien kan ha forsterket problemene. Det er nå lettet på korona restriksjonene og det er grunn til å tro at det blir økt reisevirksomhet i sommer. Noen personer eller familier kan oppleve et press om å besøke familie i utlandet eller utsettes for tvang i forbindelse med reiser.

Påmelding: https://www.checkin.no/event/44755/ikke-reis-webinar

Dato:
8. juni 2022 09.00 - 10.00
Sted:
Microsoft Teams
Arrangør:
ST. OLAVS HOSPITAL HF, RVTS Midt
Påmeldingsfrist:
8. juni 2022 09.00