Stigende smittetrend i Innlandet

Vi har nå flere utbrudd i Innlandet og smittetrenden er økende. Flere større utbrudd er under håndtering og det er innført strenge tiltak mange steder.

Publisert 24.05.2021

Et større utbrudd i Fjellregionen er under håndtering, og strenge tiltak er innført. I Hamarregionen er nå de strengeste tiltakene i kraft, foreløpig til den 1. juni. Vi ser også tilløp til større eller mindre utbrudd i andre innlandskommuner.

Reis minst mulig og treff færrest mulig

Fortsatt gjelder rådene om å reise minst mulig og treffe færrest mulig selv om de nasjonale tiltakene reduseres torsdag. I den forbindelse ønsker Statsforvalteren å minne om:

  • Forhold deg til tiltakene der du bor. Er du fra en region eller kommune der restauranter, arrangementer osv. er stengt, ikke dra til nabokommunen selv om det er åpent der.
  • I Hamarregionen er det nå en egen bestemmelse om hjemmekontor. Bor du i en region/kommune der det er en bestemmelse om hjemmekontor, men jobber i en nabokommune der det samme ikke gjelder, da benyttes hjemmekontor så langt det er mulig.
  • Vi erfarer nå smitte blant russen. Vi vil spesielt oppfordre russen til ikke å reise ut av egen kommune/region.

Å redusere reising og mobilitet, og treffe så få som mulig, er fortsatt den mest effektive måten for å hindre smittespredning. Vi minner om at mange fortsatt ikke er vaksinert, og vi ønsker å unngå ytterligere nedstengning av samfunnet mot sommeren og høsten. Det anbefales å bruke munnbind der man ikke kan opprettholde avstand. Her kan du lese Folkehelseinstituttet sine smittevernsråd.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.