Stigende smittetrend i Innlandet

Vi har nå flere utbrudd i Innlandet og smittetrenden er økende. Flere større utbrudd er under håndtering og det er innført strenge tiltak mange steder.

Publisert 24.05.2021

Et større utbrudd i Fjellregionen er under håndtering, og strenge tiltak er innført. I Hamarregionen er nå de strengeste tiltakene i kraft, foreløpig til den 1. juni. Vi ser også tilløp til større eller mindre utbrudd i andre innlandskommuner.

Reis minst mulig og treff færrest mulig

Fortsatt gjelder rådene om å reise minst mulig og treffe færrest mulig selv om de nasjonale tiltakene reduseres torsdag. I den forbindelse ønsker Statsforvalteren å minne om:

  • Forhold deg til tiltakene der du bor. Er du fra en region eller kommune der restauranter, arrangementer osv. er stengt, ikke dra til nabokommunen selv om det er åpent der.
  • I Hamarregionen er det nå en egen bestemmelse om hjemmekontor. Bor du i en region/kommune der det er en bestemmelse om hjemmekontor, men jobber i en nabokommune der det samme ikke gjelder, da benyttes hjemmekontor så langt det er mulig.
  • Vi erfarer nå smitte blant russen. Vi vil spesielt oppfordre russen til ikke å reise ut av egen kommune/region.

Å redusere reising og mobilitet, og treffe så få som mulig, er fortsatt den mest effektive måten for å hindre smittespredning. Vi minner om at mange fortsatt ikke er vaksinert, og vi ønsker å unngå ytterligere nedstengning av samfunnet mot sommeren og høsten. Det anbefales å bruke munnbind der man ikke kan opprettholde avstand. Her kan du lese Folkehelseinstituttet sine smittevernsråd.