Frå turnus til LIS1

Frå september 2018 vil første kull med legar i spesialisering del 1 (LIS1) starte i kommunane. Det nye utdanningsløpet erstattar ordninga med turnuslegar.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 21.05.2018

I 2017 starta avviklinga av den tradisjonelle norske turnustenesta for legar, og samstundes begynte overgangen til ei heilt ny spesialistutdanning. Den nye spesialistutdanninga er tredelt. Lege i spesialisering del 1 (LIS1) er den første delen av spesialiseringsløpet, og er felles for alle legar. LIS1 erstattar i praksis turnustenesta for legar. LIS1 blir etterfølgt av LIS2 og LIS3. Sistnemnde er spesialiseringa til dei ulike legespesialistane.

LIS1 omfattar, til liks med turnusteneste, tolv månader i sjukehus og seks månader i kommunehelsetenesta, men legane i spesialisering skal no vurderast etter nasjonale læringsmål, og ikkje etter kva dei har gjort og kvar dei har utført tenesta. Det første kullet med LIS1-legar er ferdige med sjukehustenesta til hausten, og er klare for teneste i kommunehelsetenesta frå september.

Legar som var tilsette eller hadde fått tilbod om turnusstilling før 1. mars 2017 er dei siste som gjennomfører turnusteneste etter gammal ordning. Dei har høve til å gjennomføre og få godkjent turnus etter den gamle ordninga fram til 1. mars 2019.

Fylkesmannens oppgåver

Fylkesmannen tilbyr grupperettleiing og kurs til legar i spesialisering.

Vi tilbyr:

  • Kurs i offentleg helsearbeid
  • Kurs i akuttmedisin
  • Grupperettleiing
  • Opplæring til rettleiarar som skal ha ansvar for LIS1-legar i kommunehelsetenesta

Fylkesmannen refunderer reiseutgifter du har hatt i samband med kurs og rettleiing. 

Ledige LIS1-stillingar blir lyste ut vår og haust via Helsedirektoratet sin stillingsportal (lenkje).

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.