Hennes Majestet Dronningen kommer til Oscarsborg for å overvære AIDA onsdag 21. august 2019

OscarsborgOperaen får kongelig besøk.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.07.2019

Vi er svært glade for og stolte over at Dronningen har takket ja, og vi tar det som en anerkjennelse av oss som operaselskap og en bekreftelse på at vi har levert opera på høyt kunstnerisk nivå i 20 år i den unike Borggården på Oscarsborg Festning med sin historiske atmosfære og naturlige akustikk, sier operasjef Anne Felberg.

Dronningen vil få oppleve vår spektakulære operaforestilling satt i scene av «hele Norges seremonimester» Bentein Baardson som ved flere anledninger har hatt oppdrag for Kongehuset. Koreograf er Arne Fagerholt og scenografi og lysdesign er ved Torkel Skjærven. Kostymene er designet av Leiko Fuseya. OscarsborgOperaen gjorde denne Aidaproduksjonen også i 2010 med stor suksess og det ble satt publikumsrekord.

Solistene i AIDA er av de beste operasangerne Norge har å by på, koret på 74 sangere består av gode amatører, studenter fra NMH, KHIO og Barrat Due og profesjonelle freelancesangere. Orkesteret er Oslofjord Kammerfilharmoni på 54 musikere og dirigent er Jørn Fossheim. Vi har også med oss 21 statister, flesteparten er unge enslige asylsøkere bosatt på Nesodden.

Med Verdis mektige musikk med blant annet den kjente «Triumfmarsjen» rungende mellom borgmurene, blir dette en fantastisk kveld.

Akkreditering:

Presse som ønsker å dekke Dronningens besøk til Oscarsborg må be om akkreditering elektronisk til Fylkesmannen i Oslo og Viken ved informasjonsrådgiver Kari Øyen Gay på e-post: fmoakog@fylkesmannen.no  innen onsdag 14. august 2019 kl. 15.00.  

Kontaktinformasjon

OscarsborgOperaen:
Operasjef Anne Felberg, Anne.felberg@oscarsborgoperaen.no  Mobil: 916 404 35

Produsent Jonas Borgan Olsen, Jonas.olsen@oscarsborgoperaen.no  
Mobil: 480 91 426

Fylkesmannen i Oslo og Viken:
Rådgiver Kari Øyen Gay, fmoakog@fylkesmannen.no  Mobil 47 28 51 71

Det Kongelig Slott:
Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen, sven.gjeruldsen@slottet.no