Smakfull finale med stolte finalister fra Oslo og Viken

Finalen i Det Norske Måltid fant sted i Stavanger 10. januar. Hele 10 av de 40 finalistene var fra Oslo og Viken.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 20.01.2020

Det skulle deles ut priser i 13 konkurransekategorier. Bedrifter fra vår region var representert med produkter i åtte av kategoriene, noe som i seg selv er en formidabel prestasjon.

  • I kategorien "Årets kjøtt" var Entrecôte av NRF fra Annis Pølsemakeri Mathallen i Oslo, og kjelår av økologisk boergeit fra Sandem Gård i Indre Østfold nominert
  • Ask Fenalår fra Ask Gård i Jevnaker var nominert i kategorien "Årets kjøtt foredlet" 
  • Bjørnebærsorbet fra Bamsrudlåven i Indre Østfold var en av finalistene i kategorien "Årets grønne"
  • Bringebærlandets Dessertvin 2018 fra Bringebærlandet i Frogn var nominert til "Årets godbit"
  • For "Årets bakst" var Knekkebrød Original fra Elin’s Drøm i Kongsberg blant de nominerte sammen med Ølkjeks på boks fra Ringnes brygghus i Oslo 
  • Kubbeost fra Rueslåtten ysteri fra Ostebygda i Hol var nominert til "Årets ost"
  • Rå, upasteurisert yoghurt jordbær fra Rawsome i Asker var nominert til "Årets meieriprodukt"
  • TIBI vannkefir – bringebær elsker vanilje fra Tibi i Bærum var nominert til "Årets drikk"

Fire av finalistene gikk helt til topps i sin kategori og disse var fra Ask Gård, Bamsrudlåven, Ringnes brygghus og Rueslåtten ysteri. Dette er til stor inspirasjon for aktører innen lokalmatproduksjon, og for mat- og drikkebransjen for øvrig i Oslo og Viken.  

 
Det Norske Måltid

Det Norske Måltid er et nasjonalt omdømmearrangement for mat og drikke med lokal identitet på linje med Matstreif og Grüne Woche. Det ble arrangert første gang i 2008, og har utviklet seg til å bli en viktig og prestisjefull prisutdeling for norsk matbransje. Juryen bedømmer produktene ut fra kriteriene emballasje, produktutseende, lukt, smak, munnfølelse og stedlig tilhørighet. I den 12. sesongen ble nær 300 produkter vurdert i delfinaler over hele landet.  

Lokalmat i fokus

De av oss som hadde æren av å være til stede på finalen i Stavanger lot oss imponere og glede av fantastiske smaksopplevelser i en meny komponert med finaleprodukter av kokkene Mette B. Evensen og Renée Fagerhøi. Dette ble en festaften hvor lokalmatprodusentene sto i sentrum og fikk velfortjent heder og ære. Det er gledelig å følge med på utviklingen innen lokalmat og -drikke, og det er ingen tvil om at norsk mat og matkultur er noe vi kan være stolte av. Vi gratulerer årets finalister og kategorivinnere fra Oslo og Viken.