Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring og utfylling ved felt B6b i Bispevika

Høringsfrist:
1. juni 2021

Statsforvalteren i Oslo og Viken har mottatt søknad fra Oslo S Utvikling AS om tillatelse etter forurensningsloven til mudring og utfylling innenfor spunt ved felt Bb6 i Bispevika i Oslo kommune.

Publisert 11.05.2021

Sammendrag av søknad

Det planlegges å utføre arbeid i sjø i forbindelse med utbygging av felt B6b (gbnr. 234/134) i Bispevika i Oslo kommune. Oslo S Utvikling AS fikk tillatelse etter forurensningsloven fra Statsforvalteren til arbeider i sjø for felt B6b i Bispevika syd 05.11.2019.

Tillatelsen omfattet utlegging av inntil 1200 m3 masser i sjø som støttefylling bak spunt. Arealet innenfor spunt var beregnet til 6300 m2 med en høyde på inntil 2 m.

Prosjektet har utviklet seg, og det er behov for en oppdatert tillatelse. Det er derfor søkt om endring av eksisterende tillatelse, samt ny tillatelse for mudring og utfylling innenfor spunt. Søknad om endring medfører økt omfang på arealet innenfor spunt, samt på støttefyllingen bak spunten. Arealet innenfor spunt er planlagt å omfatte 7200 m2, og det er behov for en støttefylling på 2000 m3. Det økte arealet skyldes primært at spunten nå også omfatter arealet for havnepromenaden som skal ligge langs feltes yttergrenser. Hensikten er å kunne utføre peling for havnepromenaden i tørr byggegrop.

Det søkes også om tillatelse etter forurensningsloven til mudring og utfylling innenfor tett spunt. Det er planlagt å grave ut inntil 1,5 m innenfor spunten ned i den tørrlagte sjøbunnen på den nordøstre delen av feltet. Dette generer ca. 7-8000 m3 med overskuddsmasse. Gravingen gjøres for å oppnå riktig nivå på støpt arbeidsplattform, som skal ligge på kote -4. Prøveserie fra grunnundersøkelse tyder på at gravingen ikke vil nå ned i gammelt, forurenset sedimentlag, men stanse i tildekkingslaget av ren leire. Området vil bli dekket med fiberduk og fylles ut med 9000 m3 pukk for bærelag før det støpes arbeidsplattform.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i sin helhet i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 01.06.2021. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med «høringsuttalelse i sak 2019/28188».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.