Høring av søknad om tillatelse til mudring i sjø ved Akershusstranda i Oslo kommune

Høringsfrist:
18. mai 2021

Statsbygg har søkt om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i sjø ved Akershusstranda i Oslo kommune. 

Publisert 20.04.2021

Første del av tiltaket ble gjennomført høsten 2020 etter tillatelse gitt av Statsforvalteren i Oslo og Viken datert 21. september 2020. Denne delen av tiltaket innebar mudring og fjerning av sedimenter, samt boring og sprengning av berggrunn for å legge til rette for inntak- og utslippspunkt mellom sjø og berghall ved Akershusstranda.

Denne søknaden gjelder for fase 2 av tiltaket som omfatter mudring i forbindelse med etablering av rørledninger som skal benyttes som inntak- og utslippspunkt for energiutnyttelse av sjøvann. Det søkes i den forbindelse om tillatelse til å mudre inntil 3000 m3 sjøbunn innenfor et område på inntil 2760 m2 ved Søndre Akershuskaia/Vippetangen. I tillegg til mudring for å etablere trase for sjøledninger, skal tidligere sprengte steinmasser som ligger på sjøbunnen benyttes til stabilisering og tildekking av ledningene. Det er påvist forurensede sedimenter i tiltaksområdet. Tiltakshaver planlegger å etablere både spredningshindrende tiltak i form av siltgardin, samt overvåkingstiltak i form av turbiditetsmålinger ved gjennomføringen av arbeidene.

Søknaden kan leses i menyen til høyre. 

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren i Oslo og Viken innen 18. mai 2021. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2020/16899. 

Etter at uttalelser har kommet inn til Statsforvalteren vil de bli forelagt søker for uttalelse. 

Høringsfrist:
18. mai 2021