Separasjon

Ønsker du å skilles fra din ektefelle? Hvis dere fortsatt bor sammen eller har bodd fra hverandre i mindre enn to år, må du først søke om separasjon.

Dere kan også søke om separasjon i fellesskap.

Merk deg dette

For at vi skal kunne begynne behandlingen av søknaden så raskt som mulig må du skanne og laste opp nødvendige vedlegg, når du er inne i det digitale søknadsskjemaet.

Har dere felles barn under 16 år, må du/dere legge ved meklingsattest. Les mer om mekling.

Dersom ekteskapet er inngått i utlandet, må du/dere legge ved vigselattest. Dette gjelder ikke dersom dere giftet dere på en norsk ambassade i utlandet eller i en norsk sjømannskirke.

Søknadsskjema

Bruk knappen til høyre «Søk om separasjon» for å starte utfyllingen av det digitale skjemaet.  

Du kan ikke søke digitalt hvis dere er registrert som separert i folkeregistret. Du kan heller ikke søke elektronisk dersom ektefellen din ikke har norsk fødselsnummer. Dersom du bruker Mac og nettleseren Safari, kan det være problem med å få opp søknadsskjemaet. Forsøk å åpne siden med søknadsskjemaet i en annen nettleser, for eksempel Google Chrome eller Firefox 

Får du ikke tilgang til det digitale søknadsskjemaet eller heller vil bruke papirskjema, finner du det her: papirskjema 

Vis mer

Ektefeller som ikke ønsker å fortsette samlivet, kan søke om separasjon. Du kan søke alene, eller dere kan begge søke i felleskap om separasjon. Det kreves ikke at dere må gi en begrunnelse for å få separasjon.