Nordnorsk økomatpris 2017

Foreslå vinner av årets pris innen 15. juni 2017.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 10.02.2017

Fylkesmennene i Nordland, Troms og Finnmark ønsker begrunnede forslag til kandidater til Nordnorsk økomatpris innen 15. juni. Det kan være personer, organisasjoner eller virksomheter som har gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon, omsetning eller forbruk av økologisk mat i og/eller fra landsdelen. Alle kan sende inn forslag.

Om prisen

Nordnorsk økomatpris er et tiltak i arbeidet til Fylkesmennene i landsdelen, for å påvirke til økt produksjon og forbruk av økologisk mat, i tråd med målsettinger fastsatt av Stortinget.

Formålet med prisen er å sette fokus på økologisk mat og hedre en person, organisasjon eller virksomhet som har gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon, omsetning eller forbruk av økologisk mat i og/eller fra landsdelen.

Den eller de som får prisen skal ved sin virksomhet ha gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon eller forbruk av økologisk mat i eller fra Nord-Norge. Dette kan være gjennom produksjon, videreforedling av produkter, varehandel, restaurantdrift, forskning, formidling, undervisning, veiledning, kunstneriske uttrykk, eller på andre måter.

Øvrige kriterier

  • Kandidater bør ha tilknytning til landsdelen
  • Kandidater bør ha Debiogodkjenning
  • Kandidater må tilfredsstille formelle bransjekrav

Prisen består av et pengebeløp på kr 50 000,- og et diplom.

Innsending av forslag og frist

Begrunnede forslag sendes til Fylkesmannen i Nordland, landbruksavdelinga, 8002 Bodø, eller på e-post til fmnopost@fylkesmannen.no.  Alle kan sende inn forslag.

Forslaget må inneholde en presentasjon av kandidaten og innsatsen denne gjør eller har gjort for å fremme produksjon eller forbruk av økologisk mat, samt resultater av kandidatens arbeid.

Frist for å foreslå kandidater til prisen er 15. juni 2017.

Valg av vinner og overrekkelse av prisen

Fylkesmennene i Nord-Norge peker ut vinner av prisen etter innstilling fra en jury sammensatt av representanter for Oikos økologisk Norge, Norsk landbruksrådgivning, faglag for primærnæringene og kokkelaugene i landsdelen.

Prisen vil bli overrakt under "Det nordnorske måltid" på SMAK Nordnorsk matfestival i Tromsø 22. september.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.