Vi følger situasjonen i Enebakk

Kommunen holder Fylkesmannen orientert om situasjonen etter jordskredet i Kirkebygda i Enebakk natt til lørdag 1. februar. Sju bolighus måtte evakueres etter skredet.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 03.02.2020

Politiet ble varslet om skredet ved en bussgarasje i Kirkebygda ved totiden natt til lørdag. Skredområdet skal være rundt 150 meter bredt. Det var en forbipasserende bussjåfør på vei til jobb som hadde oppdaget skredet og videreformidlet dette til politiet.

Kommunen er ikke kjent med hva slags type skred det er, men er kjent med at det er kvikkleire i området. Geologer og teknikere fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) har tatt prøver av grunnforholdene ved rasstedet. Det skal gjøres flere grunnundersøkelser mandag og utover i uken som kommer, melder kommunen.
Sju hus ble evakuert og fylkesvei 120 ble stengt fram til søndag ettermiddag.

Vakthavende ved Fylkesmannen i Oslo og Viken har vært i kontakt med Enebakk kommune, og på bakgrunn av gitt informasjon sendt en situasjonsrapport til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) om raset. Det er fremdeles ferdselsforbud på begge sider av fylkesveien i nærheten av raset og publikum oppfordres om å holde seg unna dette området. Når det gjelder beboerne som er evakuert fra sine boliger, opprettholdes evakueringen i første omgang frem til en ny vurdering gjøres mandag formiddag.

For oppdatert informasjon, følg med på Enebakk kommunes nettside