Uttalelse med innsigelse til kommuneplanens arealdel i Rælingen kommune

Rælingen kommune får skryt for at FNs bærekraftsmål ligger øverst i kommunens målhierarki og at målene følges opp i kommuneplanens arealdel. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 02.06.2022

Revisjonen som nå er i gang er relativt beskjeden. Det er lagt inn syv  forslag til arealbruksendringer. I hovedsak mener vi kommuneplanen følger opp nasjonale og regionale føringer for kommunal planlegging.

I vår uttalelse har vi kommentarer knyttet til samordnet bolig-, areal- og transportplanlegging, masseforvaltning, jordvern, vannmiljø, naturforvaltning (inkl. Marka), samfunnssikkerhet, folkehelse og avvikssonen for støy. Som følge av at Blystadlia vest skal avsettes til boligbebyggelse foreslår Rælingen kommune å endre avvikssonen for støy. Området blir omfattet av avvikssonen, og det åpnes for bebyggelse i rød støysone. I henhold til retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging T-1442/2021 bør det ikke tillates støyfølsom bebyggelse i rød støysone.

På bakgrunn av at Blystadlia vest ikke er et prioritert vekstområde og at utbygging der ikke vil være i tråd med statlige planretningslinjer for samordnet bolig-, areal- og transportplanlegging mener vi det vil være svært uheldig å inkludere området i avvikssonen for støy. Dersom området skal utvikles mener vi at området må planlegges på en måte som gir tilfredsstillende støyforhold, uten å kreve avvik fra støyretningslinje T-1442/2021. Vi har derfor fremmet innsigelse til kommuneplanens avvikssone og har bedt om at Blystadlia vest tas ut av avvikssonen.

Hele uttalelsen kan du lese her.