Tre kategorivinnere fra Viken i Det Norske Måltid

Prisvinnerne i Det Norske Måltid 2022 Foto: Det Norske Måltid.

Årets beste mat- og drikkeprodukter ble torsdag kveld kåret i en feststemt finale i den prestisjefylte konkurransen Det Norske Måltid. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 10.02.2023

Kategorivinnere fra Viken 

Det ble delt ut 13 kategoripriser under finalen i Det Norske Måltid torsdag 2. februar i Stavanger. Hele tre kategorivinnere er stolte produsenter fra Viken: 

  • Årets bakst - Gårdsbakeriets groviser fra Bakke Gård, Simostranda. Bakke Gård selger produktene sine under merkenavnet Eventyrsmak 
  • Årets drikk - Eplemost Aroma fra Fiskum Fruktpresseri, Stavlum gård i Øvre Eiker 
  • Årets grønne - Donko Shiitake Økologisk fra Soppkompaniet, Spydeberg 

− Årets vinnere er produkter av aller høyeste kvalitet og representerer Matnasjonen Norge på en fantastisk måte. De er innovative og setter norske råvarer i sentrum, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid. 

Det Norske Måltid bygger opp under Matnasjonen Norge 

De 13 kategoriene rommer det ypperste av norske råvarer og matprodukter, og gjennom høsten har dommerne vurdert og smakt for å finne de beste produktene. Hele 250 produkter ble sendt inn til konkurransen. Det har vært en hard kamp om seieren, men veien til finalen har også vært viktig for å bygge opp under visjonen om Matnasjonen Norge. 

Det Norske Måltid er fra 2020 et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og er et viktig ledd i arbeidet med å utvikle Matnasjonen Norge. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter. I tillegg kan det hjelpe til med å gjøre produktene deres tilgjengelig og kjent for flere forbrukere. Dette er med å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. 

- Vi er stolte over at hele tre kategorivinnere er fra Viken i årets konkurranse, kun slått av Rogaland, sier Kjersti Grøndahl i landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Oslo og Viken. Vi gratulerer de engasjerte og dyktige produsentene, det er så vel fortjent, og Det Norske Måltid er en viktig nettverksarena for produsentene, avslutter hun. 

Kontaktpersonar