Forlengelse av tilskudd til opprydding av vindfall

Kommunene som har hatt driftstilskudd og veitilskudd til opprydding av vindfall, kan forlenge disse ordningene fram til sommeren 2023. Disse må gi oss tilbakemelding på om de ønsker å forlenge ordningene.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 31.10.2022

Ordningene har opprinnelig hatt søknadsfrist for skogeierne 01.11.2022. Det er nå varslet at ordningene kan forlenges fram til 01.07.2023. 

Kommunene som allerede har innført disse ordningene har anledning til å forlenge dem fram til den nye fristen.

Vi ber om tilbakemelding innen 15. november på om dere ønsker å forlenge eller ikke. Send dette på e-post til Olav Granheim.

Mer om endringene

Fristene i i siste kulepunkt i retningslinjene av 7.2.2022 endres slik:
Søknadsfrist for skogeier på denne ordningen er 01.07.2023. Dokumentasjon og krav om utbetaling av tilskudd må tilsvarende være sendt kommunen seinest 01.09.2023.

Ellers gjelder videre også endringen meddelt i Landbruksdirektoratets brev av 28.6.2022, som åpner for også å gi tilskudd til drift med helikopter etter punkt 3 i ordningen.

For behandling av søknader ut året 2022, gjelder den finansieringsordningen som i dag ligger til grunn for ordningen. Landbruksdirektoratet legger ikke opp til at ordningen i 2023 skal belaste det som blir tildelte rammer til fylkene for neste år.

Kommunenes frister for behandling, bevilgning og utbetaling av tilskudd er for denne ordningen de samme som for de øvrige skogordningene ved årsskifte.

Statsforvalteren formidler dette videre til de kommunene som i dag er med på ordningen. Dette slik at de blir kjent med og kan ta stilling til videreføring i sin kommune.

Se egen nettsak for fullstendig oversikt

Les alt om ordningen i vår nettsak Tilskudd til opprydding av vindfall i skogbruket.