Stipenddryss til naturbrukselever

Vinnerne fra venstre: Markus Maarud Mellum, Marie Treholt, Thelma Berg Andersen, Makwan Azizi, Tora Køste og Louise Mathiesen. Signe Marie Granli var ikke tilstede.
Vinnerne fra venstre: Markus Maarud Mellum, Marie Treholt, Thelma Berg Andersen, Makwan Azizi, Tora Køste og Louise Mathiesen. Signe Marie Granli var ikke tilstede. Foto: Skogselskapet.

Gjennom prosjektet Velg Naturbruk fikk syv elever tildelt hvert sitt stipend på kr. 5 000.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 07.06.2022

Naturbruk er i vinden som en grønn og framtidsrettet studieretning på videregående skole. Målet med prosjektet er at flere unge velger naturbruk, og videre velger en jobb innen landbruksnæringa eller studier innen grønne fag.

Stipendene skal bidra til at elevene yter sitt beste, og gjennom dette bidra til økt læringsutbytte, økt stolthet av egen utdannelse og i tillegg styrke omdømmet til naturbruk. Det deles ut ett stipend til den beste eleven ved naturbruksskoler i Oslo og Viken. Skolene nominerer sin kandidat.

Det er elever som har utmerket seg gjennom personlig og faglig utvikling, og bidrar til positive holdninger rundt seg, som mottar stipendene. Vi gratulerer vinnerne, og ønsker lykke til videre! 

I 2022 gikk stipendene til:

  • Thelma Berg Andreassen, Kalnes vgs
  • Markus Maarud Mellum, Hvam vgs
  • Louise Mathiesen, Tomb vgs
  • Makwan Azizi, Kongsberg vgs
  • Marie Treholt, Buskerud vgs
  • Tora Køste, Natur vgs
  • Signe Marie Granli, Kjelle vgs

Syv videregående skoler med naturbruk i Oslo og Viken deltar i stipendordningen, og disse er Kongsberg avd. Saggrenda, Buskerud avd. Buskerud, Hvam, Kjelle, Natur, Kalnes og Tomb.

Stipendene deles ut i samarbeid mellom Landbruksselskapene i Buskerud og Østfold, Skogselskapene i Viken gjennom Velg Naturbruk-prosjektet og Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Prosjektet Velg Naturbruk er finansiert av Viken fylkeskommune og Skogselskapene i Viken.

Kontaktpersonar