Fagdager om kantsoner mot vann og vassdrag i skog

Befaring av kantsone mot vassdrag
Befaring av kantsone mot vassdrag Foto: Jan Egil Nygaard.

Klima- og miljøvernavdelingen og landbruksavdelingen hos Statsforvalteren har i samarbeid med lokale skogbrukssjefer avholdt to fagdager med tema kantsoner langs vann og vassdrag i skog.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 06.12.2021

Utgangspunktet for fagdagene var at kantsoner langs vann og vassdrag er underlagt flere regelverk, som ikke er helt likelydende. Det i seg selv kan skape usikkerhet. I tillegg er det et generelt behov for avklaring omkring begrep som for eksempel økologisk funksjon av kantsonen - hva er det?

Mange gode eksempler ble vist langs ulike vassdrag, og vi tror at de fleste spørsmål ble grundig utredet, både gjennom diskusjoner, og ikke minst ved god faglig kompetanse hos Håvard Hornnæs fra klima- og miljøvernavdelingen hos Statsforvalteren.

Det ble avholdt en fagdag i Hobøl i gamle Østfold og en i Modum i gamle Buskerud. Inviterte var skogansvarlige i kommunene og representanter for skognæringen, særlig skogbruksledere i skogeierandelslagene. Til sammen var det om lag 50 personer som deltok.

Inntrykket er at dette var et fengende tema fordi det hadde en praktisk tilnærming som mange hadde ulike oppfatninger om på forhånd, og som vi nå kan forvente en mer enhetlig forvaltning av.

Les mer

Les mer om regelverket for skjøtsel av kantsoner mot vann og vassdrag i skog på våre nettsider.

 

(Denne artikkelen ble først publisert i Fylkesnytt fra Oslo og Viken 2/2021)