Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til Follo Truckutleie AS

Høyringsfrist:
14. november 2022 23:59

Follo Truckutleie AS har søkt Statsforvalteren om tillatelse etter forurensningsloven til utslipp av oljeholdig avløpsvann til bekk og om tillatelse til behandling av vinduer med klorparafiner på Regnbuen industriområde, i Nordre Follo kommune.

Publisert 14.10.2022

Bakgrunn

Follo Truckutleie AS har i dag en tillatelse etter forurensingsloven datert 30. september 2017 til å drive gjenvinningsanlegg på Regnbuen industriområde (gbnr. 107/600 og 107/922) på fastsatte vilkår. I gjeldende tillatelse har de ikke lov til å stampe/presse klorparafinvinduer. Bedriften har heller ikke tillatelse til å slippe ut oljeholdig avløpsvann til bekk.

Vinduer med klorparafiner er farlig avfall, og Miljødirektoratet er myndighet i slik saker. I dette tilfellet har Miljødirektoratet delegert myndighet til Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Sammendrag av søknadene

Follo Truckutleie AS søker om tillatelse til stamping/pressing av 400 tonn klorparafinvinduer per år. I søknaden opplyser bedriften om at de har spesiallagde containere til formålet. Containerne har tette dører og ingen avrenningshull i gulvet. Etter knusing fraktes avfallet i lukket container direkte til Sverige for videre behandling.

Follo Truckutleie AS søker også om tillatelse til utslipp av oljeholdig avløpsvann til Sagdalsbekken, som er flomvei og resipient for overvann i området. I søknaden framkommer det at bedriften skal etablere tak over større deler av anlegget, slik at avfallet er beskyttet fra nedbør. Ut fra dette skal vannet som ledes til bekken ikke ha vært i kontakt med avfall. I vedlegg til søknaden beskrives det at det mangler offentlig overvannsnett i området, og at eksisterende spillvannsnett ikke har tilstrekkelig kapasitet til å håndtere vann fra alle oljeutskillerne på området. En av disse oljeutskillerne er i dårlig forfatning og skal byttes ut.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknadene fra Follo Truckutleie AS lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknadene kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknadene

En eventuell uttalelse til søknadene må sendes til Statsforvalteren innen 14.11.2022. Vi ber om at uttalelser til søknadene gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2020/736».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.