Nettverk for barnehager med samiske barn og barn av nasjonale minoriteter.

Ny utlysning om etablering av nettverk.

 

 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 18.11.2019

Fylkesmannen i Oslo og Viken vil legge til rette for etablering av nettverk for barnehager med samiske barn og/eller barn av nasjonale minoriteter. Vi ønsker derfor kontakt med barnehager som ønsker å være med i nettverk.

 

Samer

Samene er et urfolk som har sine tradisjonelle bosettingsområder i Norge, Sverige, Finland og Russland. Landområdet som samefolket tradisjonelt bebor kalles Sápmi.

I Norge er de tradisjonelle samiske språkene sørsamisk, pitesamisk, lulesamisk, nordsamisk og skoltesamisk. Nordsamisk er det største samiske språket, både i Norge og på verdensbasis.

 

Nasjonale minoriteter

Grupper med langvarig tilknytning til landet defineres som nasjonale minoriteter. I Norge er dette kvener/norskfinner, jøder, skogfinner, rom (sigøynere) og romanifolk/tatere.

 

Hvorfor etablere nettverk?

Nettverk kan bidra til utveksling av erfaringer, inspirasjon og støtte til barnehagens pedagogiske arbeid og utvikling av pedagogisk praksis.

Barnehager må gjerne etablere nettverk lokalt. Vi kontakter alle barnehager som melder interesse for etablering av nettverk.

Det kan også bli aktuelt å invitere barnehager og eventuelle nettverk på felles samlinger i regi av fylkesmannen.

 

Nettverksmøter og samlinger

Møter for lokale nettverk avtales og gjennomføres av de barnehagene som er med i nettverket.Hvis Fylkesmannen arrangerer felles samlinger vil vi kontakte barnehager og nettverk for å få informasjon om tema og innhold som barnehagene har behov for og ønsker tatt opp.

 

Meld interesse for å delta i nettverk

Barnehager kan melde interesse for å delta i nettverk ved å fylle ut og sende inne skjemaet  som ligger i sudemenyen til høyre.

 

Søk om midler til etablering av nettverk

Barnehager i Oslo og Viken som ønsker å etablere lokale nettverk i løpet av barnehageåret 2019-2020 kan søke om midler hos Fylkesmannen. 

Søknadsskjema finner du i sidemenyen til høyre 

Søknadsfristen er 30. november 2019.

Barnehager som mottar midler vil bli bedt om en rapportering på bruk av midlene i august 2020. Informasjon og skjema for rapportering blir lagt ut på vår nettside.

 

Abonner på nyhetsvarsel fra Fylkesmannens nettside

Vi anbefaler alle barnehager og -eiere å abonnere på nyhetsvarsel fra vår nettside. Abonnenter får varsel på e-post når vi publiserer informasjon om tilskudd, rapporteringer, konferanser og annen informasjon som gjelder barnehage og opplæring. Du finner mer informasjon om nyhetsvarsel her

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.