Dette kan du gjøre selv - Egenberedskapsuka 2021

Lager egenberedskap
Lager egenberedskap Foto: Gro Taraldsen.

Er du forberedt? DSB inviterer alle norske kommuner til å være med på Egenberedskapsuka 2021 med oppstart 1. november.  Målet er at innbyggerne skal bli bedre forberedt på å klare seg selv i ulike kriser.  

Publisert 29.10.2021

Fra 1. til 7. november har DSB invitert alle landets kommuner til å ha fokus på egenberedskap. Flere kommuner i Innlandet planlegger opplegg for å få økt kunnskap om hva egenberedskap betyr.  Hvor mye trenger du f.eks å ha i huset av vann og mat? Vi følger med på hva kommunene gjør og oppdaterer sida vår i løpet av uka. 

Det er en fin anledning til å skaffe seg mer kunnskap.  På sikkerhverdag.no finnes en liste over en rekke beredskapsartikler som eksempel på hva folk kan ha hjemme.

Husk vann

Hovedfokus i årets egenberedskapsuke er at vi bør ha et lager av drikkevann. Dersom drikkevannet kobles ut i 3. døgn, og vann og snø ute ikke han drikkes på grunn av en hendelse, har du da tilgang på 9 liter drikkevann for 3 døgn? Det vil si at en familie på fire trenger 36 liter vann!

Her er ett eksempel på hva det koster å skaffe deg ett lager med det nødvendigste for egenberedskap i de 3 første døgnene i en krise. Dette kan du vinne om du svarer på på Statsforvalteren i Innlandet sin konkuranse på Facebook:

Lager egenberedskap
Lager egenberedskap Foto: Gro Taraldsen.
Drikke og mat Vann 10 liter 80,- mat og pålegg for 3 dager 330,- kokeapparat på gass 400, 
Varme   Ved 70,-, Ullpledd 300,- sovepose 1300,-
Kommunikasjon Batteridrevet DAB- radio 300,- Powerbank 200,- batteri 150,-
Lys Lommelykt 100,- campinglykt 300,- stearinlys, lighter 100,-
Førstehjelp  Førstehjelpspakke 200,- (Medisiner du har behov for og jodtabletter er ikke med i pakken)  
Hygiene  Toalett/tørkepapir 70,- desinfeksjonsmiddel 70,- våtservietter 30,- )
Kontanter Er ikke med i pakken du kan vinne