Koronavaksinasjonsprogrammet

Illustasjon vaksinering mot virus i 2021

Koronavaksinasjonsprogrammet er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og ansvaret for vaksinasjon av målgruppene er kommunene og helseforetakene. 

Målene for koronavaksinasjonsprogrammet:

  • Redusere risiko for død
  • Redusere risiko for alvorlig sykdom
  • Opprettholde essensielle tjenester og kritisk infrastruktur
  • Beskytte sysselsettingen og økonomien
  • Gjenåpne samfunnet

Alle som får tilbudet bør ta vaksinen

Det er et mål at alle som blir anbefalt vaksinasjon velger å ta vaksinen. Personer som blir anbefalt vaksinasjon, skal ha fått kunnskap nok til å ta et informert valg.


Publisert 10.05.2021

Informasjon om dose to til de som har fått første dose med AstraZeneca-vaksine

FHI har nå startet vaksinering med andre dose til de som har fått første dose med AstraZeneca-vaksine. De fleste vil få tilbud om mRNA-vaksine som andre dose de neste ukene.

 


Publisert 05.05.2021

Påkrevde og anbefalte vurderinger for arbeidsgiver knyttet til vaksinasjon

Vaksinasjonsdekningen er høy for mange grupper av helsepersonell med pasientkontakt i kommunene, men det er fortsatt essensielt og kapasitetskritisk helsepersonell som skal vaksineres.


Publisert 03.05.2021

12 uker tidsintervall mellom første og andre vaksinedose slik at flere blir raskere vaksinert

Intervallet mellom første og andre dose av mRNA-vaksiner (Pfizer-BioNTech og Moderna) økes igjen til 12 uker for alle aldersgrupper under 65 år etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet. Dette gjelder kun personer uten underliggende sykdommer. (saken oppdatert)


Publisert 26.04.2021

Vaksinering i sommer

Uavhengig av sommerferieavvikling vil vaksineleveransene til Norge fortsette. For å sikre raskest mulig vaksinasjon av befolkningen sendes mottatte vaksinedoser fortløpende ut til kommunene også i sommer.


Publisert 26.04.2021

Astra Zeneca-vaksinerte får tilbud om videre vaksinering med mRNAvaksine

Regjeringen har besluttet å følge Folkehelseinstituttet sin anbefaling om at alle som har fått første dose med AstraZeneca-vaksine skal få tilbud om videre vaksinering med mRNAvaksine.


Publisert 13.04.2021

Nytt "kjære helsepersonell" brev fra Astra Zeneca

EMA konkluderer, etter en gjennomgang av bivirkningsmeldinger i Europa med at det er en sannsynlig sammenheng av kombinasjonen av blodpropper og lavt antall blodplater etter vaksinasjon med Vaxzevria (tidligere COVID-19 Vaccine AstraZeneca).


Publisert 22.03.2021

Vaksinering gjennom påsken

Utsending av koronavaksiner går som normalt i påsken. Folkehelseinstituttet sender ut vaksinen Comirnaty fra BioNTech/Pfizer som vanlig til kommunene i Innlandet, så det vil også i påskeuken foregå vaksinering i kommunene.


Publisert 19.03.2021

Fortsatt pause for AstraZeneca vaksinen

Folkehelsinstituttet fortsetter pausen i bruk av AstraZeneca-vaksinen i Norge og fortsetter arbeidet med å gjøre en grundig gjennomgang av situasjonen. Ny oppdatering kommer i uke 12.


Publisert 11.03.2021

Pause for AstraZeneca vaksinasjonen

FHI velger å sette AstraZeneca vaksinasjonen på pause. Dette for å se om det er sammenheng mellom vaksinen og tilfelle av blodpropp.


Publisert 23.02.2021

Podkast om vaksineeffekt

Folkehelsepodden er ute med ny episode, denne gang om vaksineeffekt og hvordan denne påvirker anbefalingene om vaksine.