Tilbud for barn og unge i påsken

Regjeringen og partene i arbeidslivet oppfordrer barnehager og skoler til å holde åpent i påsken, også i helligdagene hvis det er behov.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 02.04.2020

Beslutninger om hvilke barnehager og skoler som skal ha åpent må fattes lokalt. Skoleeiere og barnehageeiere oppfordres til å finner gode løsninger som er tilpasset lokale forhold.

– Barnehageeierne og kommunene har god kunnskap om situasjonen lokalt. De vet hvilke barn og unge som trenger et tilbud i påsken, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

Les mer på utdanningsdirektoratets sine sider.

Tilbudet skal i hovedsak gjelde for to grupper barn:

- Barn av ansatte i kritiske samfunnsfunksjoner som må jobbe og ikke har andre muligheter for barnepass (se mer om denne gruppen her).

- Barn i sårbare og utsatte situasjoner. Det kan for eksempel være barn som har det vanskelig på grunn av sykdom, særskilte behov eller opplever en vanskelig livs- og hjemmesituasjon. Barnehage- og skoleeiere bør innhente kunnskap fra den enkelte barnehage og skole i vurderingen av behov. Les mer på regjeringen.no

Utdanningsdirektoratet har ellers lagt ut informasjon om: 

  • Informasjon om barnehagetilbud for påsken
  • Veiledning for barnehager og skoler som gir et tilbud utenfor ordinær
    åpningstid og/eller på offentlige fridager
  • Midlertidig forskrift i forbindelse med koronasituasjonen
  • barn som ikke kan være hjemme: gjelder barn med særskilte omsorgsbehov og barn av foresatte med kritisk samfunnsfunksjon
  • Foreldrebetaling.

 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Fylkesmannen i Innlandet! Gå til https://www.fylkesmannen.no/innlandet/abonnement/, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.