Jobb hos oss

Vi jobber for å styrke Agder!

Statsforvalteren i Agder er en spennende arbeidsplass med mange jobbmuligheter. Vår oppgave er å sørge for at retningslinjer fra regjeringen og Storting blir fulgt opp regionalt og lokalt. Ved siden av å utføre tilsyn, gir vi kommunene veiledning og hjelp til tolkning av lovverk og forskrifter.

Vi er også et viktig bindeledd mellom kommunale og sentrale myndigheter, og kan spille inn viktige saker fra kommunesektoren til sentrale styresmakter.

Hos oss vil du få faglige utfordringer og faglig utvikling i lag med trivelige kollegaer.

For å søke på en stilling hos oss må du først registrere din CV i vår rekrutteringsportal: jobbnorge.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 17.01.2019

Vår arbeidshverdag:

Vi holder til i landsdelens kanskje fineste lokaler, på Fløyheia i Arendal. Fra byens kollektivknutepunkt er det bare en kort spasertur over bytorget, før du kan ta Glassheisen opp til oss og nyte den fantastiske utsikten utover sentrum og byfjorden - helt ut til horisonten. 

Bilde fra Torvet i Arendal retning glassheisen som fører til Fløyheia
Bilde fra Torvet i Arendal retning glassheisen som fører til Fløyheia Foto: ows / SFAG.

Vi har en fantastisk kantine, der vi fra tidlig vår til sen høst kan ta med lunsjen ut på terrassen og nyte både mat og utsikt når været tillater det. 

Lokalene våre er tilpasset såkalt aktivitetsbasert arbeidsplasskonsept. Det betyr at vi stort sett sitter i åpne landskap, med rikelig tilgang på stillerom, multirom, møterom og sosiale soner der vi gjerne kan ta mer uformelle møter, eller bare slappe av med en kaffe.

Vi har en uformell kultur, med flat struktur og åpne dører.

Kollegiet er preget av et godt fagmiljø med høy kompetanse og stort engasjement. Vi vet at selv om vi bare er en av mange regionale aktører, ønsker vi å gi vårt bidrag til å styrke Agder. 

Vi har en familievennlig og fleksibel personalpolitikk, og gode og fleksible arbeidstidsordninger.

Hos oss er det mange som sykler til jobben. I underetasjen har vi sykkelparkering med lademuligheter, flotte garderober med dusj og låsbare skap, og et lite trimrom med apparater. 

Vi er Likestilt Arbeidsliv-, og Miljøfyrtårn-sertifisert.

Rekrutteringsprosessen:

1.Søknaden

Ledige stillinger offentliggjøres på vår hjemmeside, Jobbnorge.no, på nav.no og i Agderposten og Fædrelandsvennen. Vi ønsker at alle våre søkere benytter vårt elektronisk søknadsskjema og laster opp CV, vitnemål og attester. Vi behandler dessverre ikke åpne søknader. Du vil motta en bekreftelse fra jobbnorge, når du har registrert din søknad. Kontakt oss hvis du ikke har mottatt bekreftelse på mottatt søknad innen 24 timer.  Etter at søknadsfristen har gått ut vil det bli laget en offentlig og utvidet søkerliste. Du kan søke i jobbnorge om du ønsker å bli unntatt offentlighet. At man ikke ønsker at dagens arbeidsgiver skal få kjennskap til at man er søker, er som hovedregel ikke god nok grunn til at vi unntar søkerens navn fra offentligheten. Aktuelle kandidater vil bli kalt inn til intervju.

2.Tilbakemelding

Vi legger vekt på å gjøre en grundig vurdering av alle innkomne søknader etter kvalifikasjonsprinsippet. Aktuelle kandidater vil bli kalt inn til intervju.

3. Intervjuet

Det er representanter fra ansettelsesrådet som foretar intervjuene. Det kan bli aktuelt med andregangs intervju for å gå i dybden på din personlighet, egenskaper, kvalifikasjoner og ferdigheter.

4. Referansesjekk

Referansehenting blir gjennomført etter avtale med den enkelte søker.

5. Ansettelse

Avdelingsdirektør utarbeider et forslag på hvem man ønsker å innstille og sender innstillingen til ansettelsesrådet for endelig godkjenning. Hvis du er den utvalgte kandidaten til stillingen, vil du motta ett tilbud fra oss. Svar på om du takker ja eller nei til stillingen, skal sendes via sikker melding.

 Hvis du ikke får stillingen, vil du motta et brev med avslag. Du er velkommen til å søke på andre stillinger hos oss i fremtiden.

Statsforvalteren i Agder er en IA-bedrift og ønsker mer mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte personer til å søke jobb hos oss uavhengig av kjønn, alder, funksjonsnedsettelse, etnisk eller nasjonal bakgrunn. Du kan via jobbnorge sette opp varsel, slik at du får beskjed om ledige stillinger hos Statsforvalteren i Agder.

Hvis du noen spørsmål angående prosessen, er det bare å ta kontakt med våre HR-rådgivere.

Vi takker for interessen og ønsker deg lykke til med søknaden!