Rydde strandsøppel i påska?

For de som velger kystpåske framfor påskefjellet, er det mulig å fylle fritiden (en del av den) med samfunnsnyttig dugnadsarbeid. Kristiansand kommune har penger til formålet og Hold Norge rent lader opp til ny ryddesesong.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 12.04.2019

Kristiansand gir tilskudd

Kristiansand kommune melder at tilskuddsordningen til tiltak mot marin forsøpling er fylt opp med nye penger. Formålet med tilskuddsordningen er å redusere marin forsøpling og bevare skjærgården.

Enkeltpersoner, lag, foreninger og organisasjoner som ønsker å bidra med tiltak mot marin forsøpling kan nå søke kommunal støtte. Prosjekter som bidrar til forebygging og opprydning av marin forsøpling kan få støtte opp til 50 000 kroner. Søknadsfristen er 19. april 2019.

Hold Norge Rent

Hold Norge Rent har nyvasket informasjon om årets strandryddeuke på sine nettsider. Her er det mange nyttige opplysninger å finne om praktisk ryddearbeid, hvordan man kan organisere aksjoner, få tak i ryddeutstyr og melde inn sine aksjoner i Ryddeportalen.

Ryddeportalen - Hold Norge Rent

I Ryddeportalen kan du registrere din ryddeaksjon og få nyttig informasjon om rydding av marint søppel.

Kommunale tilskuddsordninger

Kristiansand kommunes tilskuddsordning for tiltak mot marin forsøpling.

Formålet med tilskuddsordningen er å redusere marin forsøpling og bevare skjærgården. Enkeltpersoner, lag, foreninger og organisasjoner kan søke.