Årets førslaktemøter er nå gjennomført

Statsforvalteren i Trøndelag har også i år avholdt førslaktemøter med reindriftsnæringa i Trøndelag og sørover. Disse møtene avholdes årlig, og i samarbeid med lokallagene for Norske Reindriftssamers Landsforbund (NRL). Mange interessante tema og problemstillinger ble drøftet, og reindriftsavdelingen er godt fornøyd med gjennomføring av møtene.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 01.09.2022

Reindriftsavdelingen og lokallagene for NRL avholder årlig førslaktemøter for alle sijteandelene i Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Hedmark reinbeiteområde, samt reinlagene i Sør-Norge. Disse møtene ble avholdt på Røros 23. august, og på Snåsa 31. august. Dette er en viktig møtearena mellom forvaltning og reindriftsnæring.
- Dette er en viktig møtearena mellom forvaltningen og reindriftsutøverne i våre reinbeitedistrikter. Mange av innspillene vi har fått, skal vi nå ta videre i vårt arbeide mot øvrige myndigheter og i vårt interne arbeide. Det hjelper å snakke sammen! – sier reindriftsdirektør Siv Merethe Belbo.

Tema som sto på programmet for årets møter var blant annet tilskuddsbehandling, bærekraftig reindrift, reindriftsforhandlingene, sikring av samiske rettigheter i arealforvaltning, og presentasjon av nytt merkeregister m.m. I tillegg deltok Marit Østby Nilsen fra NRL, og informerte om nylig oppstartet rådgivingstjeneste for reindriften i forhold til arealspørsmål. Dette er et treårig pilotprosjket som skal tilby gratis veiledning til reindriftsutøvere i saker som berører deres beiteområder. 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.