Assisterende statsforvalter i Trøndelag skal lede nasjonal arbeidsgruppe

Assisterende statsforvalter Øystein Johannessen ser frem til å lede arbeidsgruppen.
Assisterende statsforvalter Øystein Johannessen ser frem til å lede arbeidsgruppen. Foto: Leif Arne Holme / Statsforvalteren i Trøndelag.

Landbruksdirektoratet har invitert statsforvalterne til et samarbeid for å se på hvordan forvaltningen løser sine oppgaver, med de ressurser og rammer som er stilt til disposisjon. Arbeidsgruppen består av representanter fra Landbruksdirektoratet og Statsforvalterne i Troms og Finnmark, Nordland og Trøndelag.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 08.09.2021

I 2014 ble reindriftsforvaltningen overført til statsforvalterembetene, og i 2019 ble omorganiseringen av reindriftsforvaltningen evaluert av NIBIO. I og med at det nå har gått noe tid siden omorganiseringen, er det behov for en grundig gjennomgang av resultatene av rapporten fra 2019.

Det er bakgrunnen for at Landbruksdirektoratet nå har satt ned arbeidsgruppen, som altså skal ledes av assisterende statsforvalter i Trøndelag, Øystein Johannessen. Også reindriftsdirektør Siv Merethe Belbo i Trøndelag deltar også i gruppen.

-Jeg er glad for å kunne påta meg denne viktige oppgaven. Reindriftsforvaltningen og næringa selv står i et spenn mellom tradisjon og modernitet, og for meg er det et mål å bidra til en enda bedre reindriftsforvaltning og en styrking av tillitsforholdet mellom forvaltningen og næringen, sier assisterende statsforvalter Øystein Johannessen. 

Samhandling og dialog

Gjennom god dialog og samhandling er målet til arbeidsgruppen å bidra til at forvaltningen fremstår som tydelig og med en oversiktlig struktur, da med tanke på oppbygging og oppgavefordeling.

Det er også behov for å se på dialogen og samhandlingen innenfor den samlede reindriftsforvaltningen og mellom reindriftsforvaltningen og reindriftsnæringen. Arbeidet i gruppen vil pågå frem til sommeren 2022, og første møte er berammet til midten av september.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.