Koronavirus (COVID 19)

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 18.01.2021

Vaksinering mot Covid-19 og samtykke

Vaksinering er et frivillig tilbud og basert på samtykke til den som får tilbudet. Helsedirektoratet har nå sendt ut en orientering om hvilke regler som gjelder i de tilfellene personen mangler samtykkekompetanse.


Publisert 18.01.2021

Lettelser i smitteverntiltakene for barn og unge

Regjeringen la mandag frem nye anbefalinger for smitteverntiltak. De strenge smitteverntiltakene videreføres i hovedsak. I tiltakene for barn og unge innføres det lettelser, og nå kan vi også ha inntil 5 gjester på besøk.


Publisert 17.01.2021

Snart får du en viktig SMS!

I dag sender Folkehelseinstituttet (FHI) en SMS til 360 000 trøndere over 16 år. Trøndelag er sms-pilot for å se som om antallet nedlastinger av smitteappen øker og hvordan en slik sms-påminnelse oppleves av mottakerne.


Publisert 09.01.2021

Varslet om dødsfall

Lørdag fikk Statsforvalteren i Trøndelag beskjed om et dødsfall i forbindelse med koronavaksine. En eldre sykehjemspasient i fylket døde få dager etter å ha fått vaksine. Foreløpig dødsårsak gir ingen mistanke om sammenheng, men saken undersøkes videre.


Publisert 08.01.2021

Registrering og testing ved innreise

Fra 2. januar må alle som reiser inn i Norge registrere seg og koronatestes.


Publisert 05.01.2021

Nå starter vaksineringen

Denne uken starter kommunene i Trøndelag vaksineringen mot korona. I første omgang er antall doser begrenset, men vil øke i tiden fremover.


Publisert 03.01.2021

Innfører flere nye nasjonale smitteverntiltak

For å ha kontroll på smittespredningen og begrense ny økning i smitte, iverksetter regjeringen nye forsterkede nasjonale smitteverntiltak.


Publisert 30.12.2020

Kritisk helsepersonell får vaksinen først sammen med de eldste

Folkehelseinstituttet (FHI) har bestemt at helsepersonell i nær pasientkontakt også skal prioriteres først. Derfor vil bestemte helsepersonellgrupper få vaksiner samtidig med beboere på sykehjem.


Publisert 23.12.2020

Oppfordrer til å redusere kontakt mellom folk i jula

De siste dagene er det meldt om økning av antall personer med påvist korona i Trøndelag. Nå oppfordrer fylkesmann Frank Jenssen til at vi har færre nærkontakter – og er mer bevisst på hvor mange steder vi oppsøker. Flere kommuner melder at smittesporingsarbeidet er svært krevende nå.


Publisert 22.12.2020

Fem risikonivåer innføres

Regjeringen innfører nytt system for å risikovurdere smittesituasjonen under covid-19. Slik skal smitteverntiltak treffe bedre lokalt og sikre at Norge kommer seg gjennom vinteren uten for høy smitte i samfunnet. Denne uka orienterte Fylkesmannen kommunedirektørene om det nye systemet.