Alle sektorar har eit ansvar for å ta omsyn til miljøet i si eiga verksemd. Statsforvaltaren skal medverke til at miljø- og arealpolitikken til regjeringa blir gjennomført på regionalt og lokalt nivå. Kommunane har ei sentral rolle i miljøvernarbeidet. Rettleiing og oppfølging av kommunane er derfor ei viktig oppgåve for oss.
Miljø og klima
Miljøvern er eit omfattande fagfelt som dekkjer alt frå arealforvaltning og førebygging av forureining til kartlegging av naturmangfald, klimatiltak og forvaltning av fisk og vilt.
Det er vår oppgave å ta vare på sørtrøndersk natur - på dyrene, plantene og alt det andre livet i den. Vi tar også vare på din og min helse og velferd.
Særlig verdifull sørtrøndersk natur Kartlegging av natur
Vi jobber for at vi i Sør-Trøndelag har et levende hav og en rik kyst, livskraftige elver og innsjøer, frodige våtmarker, mangfoldige skoger, storslåtte fjellandskap og verdifulle kulturlandskap. Vi tar vare på din og min helse og velferd gjennom å legge til rette for et godt by- og bomiljø, et aktivt friluftsliv og et stabilt klima. I tillegg bidrar vi til at du og jeg kan leve i et giftfritt miljø og puste inn ren luft.
På menyen til venstre kan du lese mer om våre oppgaver og hva vi tar vare på. Hvis du har spørsmål eller ønsker å snakke med oss, så ta gjerne kontakt!
Ansvarlig for tekst og bilder: Beate Sundgård og Stein-Arne Andreassen.
Nyheter miljø og klima
31.12.2017Slutt på nyheter fra denne siden
Dette er siste nyhetsvarsel fra dette nettstedet. Nå heter vi Fylkesmannen i Trøndelag, og du må opprette «nytt abonnement» for å få nyhetsvarsler fra oss.
Link for nytt abonnement.
20.12.2017
Bli med på å ta vare på natur, kultur og miljø!
Miljø- og kulturmyndigheter gjør hvert år ulike tiltak for å ta vare på natur og kultur og for å bedre miljøtilstanden i fylket. Du, din organisasjon, din kommune eller bedrift kan bidra og vi ønsker din hjelp. Søk om midler til ulike tiltak for å ta vare på arter, natur og kulturminner eller tiltak innen friluftsliv, vannforvaltning, fiskeforvaltning, klima og forurensning. Søknadsfristen er for de fleste tiltak 15. januar hvert år.
19.12.2017
31 naturområder i Sør-Trøndelag på europeisk verneliste
31 sør-trønderske naturområder er kommet inn på den europeiske vernelista Emerald Network. Dette er et europeisk nettverk av områder for å bevare naturtyper og ville dyr og planter.
18.12.2017
Forvaltningsplan for moskusbestanden på Dovrefjell
Forvaltningsplanen for moskusbestanden på Dovrefjell er revidert.
07.12.2017
TrøndeLAKS – et seminar for forvaltere av lakseelver i Trøndelag
Fra 1.1.2018 er vi ett Trøndelag – dette ønsker vi å markere med et lakseseminar.
05.12.2017
Vedtak om fire nye og utvidelser av tre skogreservater
Ved kongelig resolusjon av 1. desember 2017 er Storvika naturreservat i Selbu kommune, Drøydalen naturreservat i Holtålen kommune.
29.11.2017
Forset grus – søknad om ny utslippstillatelse for pukk- og grusuttak i Klæbu kommune
Forset Grus AS søker om økt uttak av stein – og grusmasser på gnr/bnr 38/2 og 39/1 i Klæbu kommune.
29.11.2017
Siste samling for Nettverk naturmangfold i Sør-Trøndelag
Fra 1. januar 2018 slås to Trøndelagsfylker sammen til ett. Arbeidet med informasjon og erfaringsutveksling innen naturmangfold skal videreføres, men kanskje i en litt annen form enn i dag. Samlinga i Trondheim den 23. november runder derfor av et nettverksarbeid i Sør-Trøndelag i perioden 2010 -2017
29.11.2017
I 2018 kan du søke tilskudd til å ta vare på insekter
Tilskuddsordninger for 2018 er nå tilgjengelig på Klima- og miljødepartementets hjemmeside.
23.11.2017
Søknad om ny utslippstillatelse for Ladehammeren avløpsrenseanlegg – Trondheim
Trondheim kommune søker om tillatelse til utslipp av renset kommunalt avløpsvann, inkludert eventuelt forurenset overvann fra Ladehammeren rensedistrikt.
Fleire nyhende