Dette innhaldet er skrive før 2019 då tal fylkesmannsembete gjekk frå 16 til 10. Informasjonen kan vere utdatert.

Matproduksjon

Oppdatert 08.07.2022

Matproduksjonen skal sikre ønsket om trygg mat, kvalitet, mangfald og miljøvenleg produksjon. Statsforvaltaren er pådrivar for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat.

Fylkeskommunen forvaltar tilskotsordningar som kan bidra til at fleire matprodusentar foredlar eigne råvarer og tilbyr forbrukarane gode matopplevingar. Midlar til bedriftsutvikling blir forvalta av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innan matproduksjon er blant anna knytt til lokal matkultur og lokale spesialitetar, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvaltaren samarbeider med andre statlege etatar, Innovasjon Noreg, fylkeskommunane, kommunane og ulike organisasjonar i dette utviklingsarbeidet.

Vis meir

Dyre - Duga - Gårdsis


Publisert 12.07.2018

Velkommen til Klimalåven på Markens Grøde i Rakkestad 10. -12. august

Norge kan bli et foregangsland innen klimasmart landbruk. Klimalåven skal være landbrukets samlingspunkt under messa Markens Grøde i Rakkestad 10. - 12.august 2018.


Publisert 06.02.2017

Kompetansemuligheter hos Nofima

Kompetansenettverkene for lokalmat gir deg matfaglig kunnskap gjennom blant annet kurs og besøksordning. De kan også bidra med å vise vei til andre kompetansemiljøer og mulige offentlige virkemidler basert på ditt behov. I region Øst er det Nofima som har ansvar for nettverket.


Publisert 03.01.2017

Curtisen nok en gang representert på Grüne Woche

Premkamon Gøts fra Fredrikstad er den heldige læringen fra Østfold som får dra til Berlin og representere Osloregionen i januar 2017. Hun har utdannelse fra Glemmen videregående skole og er 1.-års lærling på Curtisen i Halden.


Publisert 03.01.2017

Gjeddekaker fra Vansjø til Berlin

Viltkokken Brith Bakken fra Rygge er valgt ut til å være med og representere norske kokker og matprodusenter på Grüne Woche i januar 2017. Brith Bakken tar med seg Østfold-mat, blant annet fiskekaker hun har laget av gjedde fisket i Vansjø.


Publisert 03.01.2017

Til Berlin med gammel kanal og høye sluser

I januar skal det tyske publikumet bli kjent med hva Haldenkanalen kan by på av mangfoldige aktiviteter og kortreist mat. Regionalpark Haldenkanalen er klare for Internationale Grüne Woche.


Publisert 03.01.2017

Til Grüne Woche med Bamsrudlåven Gårdsis

Bamsrudlåven er plukket ut til å representere Norge og Osloregionen på verdens største matmesse Grüne Woche i Berlin i januar.  


Publisert 03.01.2017

Smaalensgås fra Østfold til en av verdens største mat- og landbruksmesser

De unge og engasjerte bøndene bak Smaalensgås fra Østfold er plukket ut til å representere Norge og Osloregionen på Internationale Grüne Woche i Berlin.


Publisert 11.10.2016

Østfold deltar på Grüne Woche i januar 2017

Matprodusenter, serveringssteder og reiselivsbedrifter fra Østfold skal igjen være med og vise det tyske markedet hva Osloregionen kan by på. Sammen med Oslo, Akershus og Vestfold, samt nedre deler av Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland, deltar Østfold for tredje år på rad på Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin.


Publisert 07.03.2016

B2B Osloregionen - Velkommen til møtebørs i Oslo 6.-7.april!

I samarbeid med IGW 2016 Osloregionen har Visit Osloregion, Regional Matkultur og HANEN gleden av å invitere til B2B/Møtebørs. Arrangementet har fokus på kompetanseheving og nettverksbygging, med intensjon om å legge grunnlag for konkrete avtaler mellom mat-/drikkeprodusenter og potensielle kjøpere.


Publisert 29.02.2016

Gjør som 330 andre produsenter – registrer deg på Lokalmat.no

Vil du vise frem produktene dine til flere innkjøpere? Da kan du registrere din bedrift og dine produkter på Lokalmat.no – helt gratis.