Gildeskål kommune bygger signalbygg i massivtre

Kommunestyret har bestemt, de nye omsorgsboligene skal bygges i massivtre. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 18.03.2019

Den lokale entreprenøren KB Bygg AS får oppdraget med å bygge 700 m2 omsorgsboliger på Inndyr, kommunesenteret i Gildeskål. Det er forventet økt lokal verdiskaping og erfaring rundt det å bygge med massivtre, både for entreprenøren og  for de øvrige fag som f.eks. malere, rørleggere og elektrikere.

Prosjektleder for "Tre inn i fremtiden", Stein-Petter Hillestad, sier at kunnskapen om bygging i massivtre øker sterkt, etterspørselen er stor, det vil komme mange massivtre-prosjekter fremover. Da er det viktig å ha denne erfaringen med seg slik at man har tilstrekkelig kunnskap til å regne på de anbudene som kommer.
Kommunen viser vilje og evne til å ta et klima- og miljøansvar, man får et moderne bygg med et svært godt inneklima både for ansatte og beboere. Dette blir et signalbygg man med stolthet kan vise frem, vi gleder oss til å komme på besøk for å følge byggingen sammen med bl.a. offentlig ansatte, arkitekter, rådgivere, entreprenører med flere.

Massivtreelementene er så kortreise som det er mulig å få dem, de kommer fra Hoisko i Finland, etter ca. 12 timer transport med bil.

Er vi nå litt nærmere en industrietablering rundt produksjon av masssivtre i Gildeskål?