Vant pris for at de sprer økomatglede

Fylkesmannen i Nordland gratulerer vinnerne av Nordnorsk økomatpris 2019. - En aktiv og engasjert formidler av matglede, og ambassadør for økologisk mat og det nordnorske kjøkken, sier juryen om Trasti & Trine i Alta. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 08.04.2019

Prisen er et beløp på 50 000 kroner og et diplom. Fylkesmennene i Nord-Norge delte i år ut nordnorsk økomatpris for sjette gang.

Formålet med prisen er å synliggjøre økologisk mat fra landsdelen. Prisen skal gå til en person, organisasjon eller virksomhet som har gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon eller bruk av økologisk mat i eller fra landsdelen.

Prisen ble delt ut 4. april under konferansen «Økologisk mat og landbruk» i Bodø.


Juryen mener Trasti &Trine ved Trine Lyrek og Johnny Trasti utmerker seg om en aktiv og engasjert formidler av matglede, og ambassadør for økologisk mat og det nordnorske kjøkken.

Dette bidrar til begeistring for og kunnskap om økologisk og kortreistmat i hele landsdelen.

Trasti og Trine er på alle måter en verdig vinner av Nordnorsk økomatpris 2019.


Gjennomført og helstøpt økologisk 

Trasti & Trine er aktive ambassadører for økologisk mat. Hos Trasti & Trine serveres økologisk og kortreist mat, og det formidles matglede og kunnskap om økologiske og lokale råvarer. Engasjementet for økologisk mat kommer også tydelig frem på sosiale medier (egen nettside og facebook).

Trine Lyrek og Johnny Trasti startet opp Trasti & Trine i 2011, og tilbyr i dag matopplevelser, overnatting og hundeaktiviteter.  På eget tun har de restaurant, kurskjøkken, utekjøkken, bakeri, kjøkkenhage, gjestegård og hundegård.

Trasti & Trine har en gjennomført og helstøpt økologisk profil. Virksomheten er tildelt Debiomerke sølv for servering av økologisk mat og drikke, og sertifisert ved Norsk økoturisme.

Økologisk og kortreist mat

Johnny Trasti er en prisbelønnet kokk og har siden 2005 jobbet med lokalmat i Finnmark. Alle smaksopplevelser han byr på baserer seg på økologiske og kortreiste råvarer.

I bakeriet finnes blant annet økologiske brød med bjørkesaft og einebær, og i restauranten serveres «sesongens smaker». Utekafeen er åpen annenhver helg gjennom hele sommeren. Gjestene er velkomne til å ta en titt på kjøkkenhagen.

Johnny Trasti tilbyr ulike matkurs hvor han ønsker å skape bevissthet om de unike lokale råvarene landsdelen har å by på, og kvaliteten ved økologiske råvarer.

Johnny Trasti

- Det er utfordrende å drive, men kjempeartig at kundene har lagt merke til oss. Veldig flott å bli anerkjent, sier Johnny Trasti.

Vil du vite mer om Trasti og Trine?

Lenke til nettsiden deres finner du til høyre eller nedenfor eller kontakt:

Johnny Trasti +47 905 61 144  johnny (at) trastiogtrine.no
Trine Lyrek  +47 458 53 144  trine (at) trastiogtrine.no

Lenkjer

FAKTA

Juryen for Nordnorsk økomatpris 2019 har bestått av representanter fra Økologisk Nord-Norge, Kokklaugene i Nord-Norge, Norges Bondelags fylkeslag i Nord-Norge, Norges Bonde- og Småbrukerlags fylkeslag i Nord-Norge, Norsk landbruksrådgiving Nord-Norge, Fylkesmannen i Troms og Finnmark og Fylkesmannen i Nordland.