Studietur til Østerrike, Sveits og Tyskland

Har du lurt på om reiseliv eller lokal matproduksjon med utgangspunkt i gården din kan være noe for deg? Da skal du se nærmere på dette programmet for studietur til Østerrike, Sveits og Tyskland som går av stabelen 31.august - 4.september. Bli med å treffe noen av de ypperste leverandørene på reiseliv, mat og kultur i Bodensee-regionen og la deg inspirere!

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 26.03.2015

Hvem skal vi besøke?

Denne gangen skal vi treffe gårdbrukere (og andre) som har utviklet opplevelsesprodukter med utgangspunkt i gårdens ressurser. Her får du hilse på Heinz og Doris som er vertskap for blant annet ku-ridning, har overnatting på høy-låven, og arrangerer countrymusikkfester. Se den flotte butikken på gården Müllerhof, der de også selger overnatting på høy-hotell. Og smak/drikk lokale spesialiteter på ulike gårdsrestauranter. Selv overnatter vi på hotell Rössle—et tradisjonsrikt hotell med en typisk Alpe-arkitektur. Vi har med oss tysktalende guide som oversetter alt for oss der det er nødvendig.

Vi skal innom gårdene i Sumvitg der kløv-tur med lama er den store attraksjonen, et brennevinsdestilleri vil vekke begeistring, og se hvordan man gavepakker lokalproduserte matvarer for salg. Vi besøker selvfølgelig ei seter og får innblikk i osteproduksjon, og tar med oss spesielt tilrettelagte turstier der vi kan. Har du hørt om kulturbuffet? Eller vil du se på pastaproduksjon? Vi tar mål av oss å presentere et vidt spekter av gårdsopplevelser—og tror programmet vil gi noe for enhver smak.

Hvem er målgruppen?

Er du gårdbrukere eller eier av en landbrukseiendom i Nordland og enten har en ide om at du ønsker å starte opp med reiseliv og/eller lokal matproduksjon eller er i en tidlig etableringsfase, så er du vår hovedmålgruppe. Med andre ord: ruger du på en reiseliv/mat-ide eller er den akkurat utklekt, så er det du som denne gangen skal på tur. Det kan være ønskelig at par som er i vår målgruppe drar sammen på slike reiser, men det er ingen betingelse. Vi vil fylle etter med voksne barn av etablerte tilbydere innen mat/reiseliv, gjerne i følge med en av foreldrene.

Hvorfor skal du dra?

Motivasjonen for å dra på slike turer er ofte at man ønsker å lære mer og få gode ideer til etablering av ny næring. Evalueringen av slike studieturer viser at dette er noe av de mest suksessfulle tiltakene som utføres, og deltagerne peker ofte på nettverksbygging og det å få diskutere felles problemstillinger med andre likesinnede som noe av de viktigste effektene de sitter igjen med. Vi har sett mange gode etableringer i kjølevannet av slike turer og mange gode vennskap har blitt til under de dagene vi har vært på tur. La ikke denne sjansen gå fra deg - bli med!

Hvordan melder jeg meg på?

Benytt skjemaet over i høyremenyen og meld din interesse for å være med på tur så raskt som mulig, og senest innen 30.april. Vi vil foreta en utvelging av de påmeldte der de som oppfyller kriteriene for målgruppen som skissert under vil bli prioritert. Vi tar skriftlig kontakt med alle i etterkant av utvelgelsen. Dersom det blir behov for en slik utvelgelse vil vi gjøre dette kort tid etter 30.april. Vi forbeholder oss også retten til å kansellere studieturen hvis det ikke er nok mange påmeldte.

Hva koster dette?

Du må selv komme deg til Gardermoen og være klar for avreise mandag 31.august klokken 16.15 om ettermiddagen. Dette inngår som endel av finansieringen av turen, sammen med en egenandel pålydende 3.000,- . Ved å sende inn skjemaet som fins i påmeldingen over til høyre forstår vi at du godtar at dette er en bindende påmelding. På turen er første måltid inkludert i prisen en fellesmiddagen på flyplasshotellet i Zürich, og siste måltid er frokosten på hotell Rössle. Måltidene som er omskrevet i programmet er også inkludert i prisen uten alkoholholdige drikker.