Server mer økologisk mat i offentlige kantiner! Studietur for storkjøkken 9.-11. november

Meld deg på studietur til København innen 9. oktober.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 18.09.2015

Fylkesmannen i Nordland, Nordland fylkeskommune og Debio Info inviterer til studietur til København, om økologisk mat og sunn mat i offentlige kantiner.

København kommunes mål er å servere 90 % økologisk mat i 2015. Vi skal overnatte på Axel Hotell Guldsmeden i København, som blant annet er kjent for sin heløkologiske signaturfrokost. Vi skal møte Professor Arne Astrup, som brenner for sunn mat, Ny nordisk mat og har skrevet en del bøker om emnene.

Vi skal også ha en inspirasjonsdag på Hotell- og Restaurantskolen. De startet i 2013 et 1,5-årig økologisk omleggingsprosjekt av Hotel- og Restaurantskolen. Prosjektet er en del av skolens gjennomgående SØB-strategi: Sundhed, Økologi og Bæredyktighed skal fremmes og styrkes på alle nivåer og områder. I undervisningen, i den mat vi spiser, i skolens innkjøp, hverdag etc.

En av hovedmålsettingene i omleggingsprosjektet var å omstille Hotel- og Restaurantskolens samlete innkjøp av råvarer til 60 % økologi. Skolens kantine skulle omstilles til 75 % økologi. Da prosjektet begynte høsten 2013, lå skolen samlet på en økologiprosent på bare 9 %. I dag har det lykkes å nå målet – og mer til.

Reiseleder og tolk på turen er Dorthe Wessel Johansen, som er mat- og miljøveileder hos Debio Info. Dorthe har jobbet for ØQ økologiske foregangsfylker i 2012-2014, og er nå selvstendig konsulent for Debio INFO. Dorthe er dansk, men har bodd i Norge siden 2002. Hun er utdannet innen ernæring og mange års erfaring fra diverse storkjøkkener (kantine, catering, hotell og restaurant). 

Målgruppe

Turen er lagt opp for ansatte i kantiner på videregående skoler i Nordland. Andre interesserte kan få delta hvis det blir ledig plass (17 plasser totalt). Fylkeskommunens kantinenettverk prioriteres.

Program

Programmet ligger i høyremargen til nedlasting.

Pris

For ansatte ved fylkeskommunens kantiner dekkes alle kostnader av Nordland fylkeskommune: reise med fly, hotell og måltider (eks. drikke). For andre deltagere er egenandelen kr 3 000,- pr person.

Påmelding 

Send e-post til Kari Hege Mortensen, Nordland fylkeskommune: karmor@nfk.no eller Grete Nytrøen Kvavik, Fylkesmannen i Nordland: fmnogkv@fylkesmannen.no.

Oppgi navn, mobilnummer, e-post, arbeidssted, fakturaadresse og eventuelle matallergier/spesialkost. Påmeldingen er bindende. Ved avmelding etter påmeldingsfristen må kostnader ved studieturen betales. 

Vi tar kontakt og bekrefter om du har fått plass i uke 42 (ca 12. oktober). Gjennomføring av turen forutsetter minimum 12 deltakere.

Kontakt Kari Hege: tlf 75 65 04 59 eller Grete: tlf 74 54 78 42, hvis du har spørsmål før påmelding!

Påmeldingsfrist

Det er påmelding etter førstemann til mølla-prinsippet, med siste frist 9. oktober. Påmeldingen er bindende etter påmeldingsfristen.