Studietur Island 17.-21.oktober

Thorgrimur Einar Gudbjartsson på gården Erpsstadir. Foto: Hanne-Sofie Trager

For deg som er i oppstartsfasen med å etablere tilleggsnæring på gården din basert på grønnsaksproduksjon som opplevelse, hest for turister, gårdscafe/restaurant, videreforedling av melk, videreforedling av skinn/ull fra sau og geit, gårdsbutikk med mer. 

Oppdatert info: Studieturen er fulltegnet.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 25.05.2022

Hanen i Nordland har sammen med sine samarbeidspartnere Statsforvalteren i Nordland og Nordland Fylkeskommune gleden av å ønske velkommen til studietur på fantastiske Island.

Målgruppe

Gårdbrukere og eiere av landbrukseiendommer i Nordland som ønsker å starte opp, eller er i en tidlig etableringsfase med reiseliv og/eller lokal matproduksjon.

Tema for studieturen

Hvordan kan reiseliv, kultur og mat kombineres for å skape den gode opplevelsen? Islendingene var tidlig ute med overnatting på gård, men selve opplevelsesdimensjonen er relativt nytt i reiselivet. Til tross for tunge nedgangstider på 2000-tallet og utbruddet på Eyjafjallajökull i 2010, så satset gårdbrukerne nettopp i denne svært vanskelige perioden på de mest innovative og nyskapende produkter du kan tenke deg. På denne turen kan vi friste med attraksjoner du ikke hadde trodd eksisterer, og vi mener bestemt at du vil la deg inspirere av det gårdbrukerne på saga-øya har gjort fram til i dag! Dette er også en fantastisk mulighet til å fornye nettverket sitt og bli kjent med andre i samme situasjon som deg. Etter planen skal representanter fra Innovasjon Norge, Statsforvalteren og Nordland fylkeskommune være med oss på turen. 

Besøkspunkter

Denne gangen skal vi besøke Sør- og vestlandet på Island og treffe gårdbrukere (og andre) som har utviklet opplevelsesprodukter med utgangspunkt i gårdens ressurser. Her får du hilse på Helga Guðmundsdóttir og Þorgrímur Guðbjartsson som har en flott gårdsbutikk i enden av fjøsen, der de selger litt for god sjokolade-skyr-konfekt, ost og andre godsaker fra ysteriet sitt. Vi får hilse på en av grunnleggerne av Eldhestar, og se nærmere på alle hestene, hotellet, restauranten og ridehallen som har blitt til over år. Disse folkene kan hest!

Vi skal innom gårdshotellet på Efstidalur, der 4 søsken driver en restaurant der endeveggen mot fjøset er i glass og fantastisk is blir laget. Og vi besøker gården Fridheimar som har laget restaurant og bar i ett av det kjempestore tomat-drivhusene sine…og som hadde nesten 200.000 besøkende i 2018! Og du vil ikke tro hva sopp-produsentene på Fludasveppir kan lage av nettopp…sopp! Selvfølgelig skal vi innom garn/ullbutikken Ullarselið og lokalmatsamvirket Ljómalind – begge på Borgarnes. Og masse annet som viser muligheter for utvikling av gården. Underveis tar vi med oss store naturattraksjoner som bading i den Blå Lagune, besøk på Thingvellir – vikingenes første landsting og Strokkur – alle geysirers mor og selvfølgelig besøk på Gullfoss.

Det ligger et detaljert program til høyre på denne siden.

Praktisk informasjon

 

Påmeldingsfristen er 24.juni. (Studieturen er fulltegnet, de som er påmeldt har fått bekreftelse på e-post).

Påmeldingen er bindende. Hvis det kommer for få påmeldinger til studieturen kan det fra arrangørens side være behov for å kansellere turen i sin helhet innen 1.juli, avvent derfor bestilling av tilknytningsbilletter til etter det. Egenandeler vil refunderes i et slikt tilfelle. Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet. 

Kostnader

Du må selv komme deg til/fra Gardermoen og være klar for avreise på avgangs-gaten, mandag 17.oktober klokken 08:45 på morgenen. Dette inngår som en del av finansieringen av turen, sammen med en egenandel pålydende 4.000,-. På turen er første måltid inkludert i prisen fellesmiddagen på Centerhotel Miðgarður i Reykjavik 17.oktober, og siste måltid er frokosten på samme hotell fredag 21.oktober. Siden det blir satt av tid til å se seg om i Reykjavik torsdag 20.oktober på ettermiddagen, utgår fellesmåltidet denne kvelden. Til måltidene som er beskrevet i programmet blir det servert vann/te/kaffe som standard drikke.

Kontaktperson i Hanen er May Johannessen: mayeljo@frisurf.no, telefonnummer 92 64 49 06

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.