Trenger nordnorske kandidater til internasjonal matmesse

Vet du om bedrifter som representerer den beste maten og reiselivet som Nord-Norge har å by på? Fylkesmannen skal samle delegasjonen til Internationale Grüne Woche 2020 i Berlin, en av verdens største forbrukermesser.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 13.06.2019

Målet med at Nord-Norge og Norge deltar på Grüne Woche 2020, er å utvikle Norge som anerkjent mat- og reiselivsnasjon med tydelig lokal og regional identitet.

Vi trenger kandidater

Fylkesmannen ønsker at bedriftene som velges ut til å representere Nord-Norge, skal vise et mangfold av mat og reiselivsbedrifter. Vi vil ha med bedrifter fra reindrift, landbruk, sjømat og reiseliv på laget. Geografisk spredning, egnethet og bedrifter som gir gode produktkombinasjoner er også viktig når vi velger ut bedrifter.

Vi velger ut omtrent 30 bedrifter fra Nordland, Troms og Finnmark.

Viktig forbrukermesse

Internationale Grüne Woche eller International Green Week (IGW) er en av verdens største forbrukermesser og en viktig møteplass for landbruk, reiseliv og matindustrien.

Prosjektet skal stimulere til næringsutvikling, samarbeid, nettverksbygging og innovasjon på tvers av regionale- og næringsmessige grenser.

I år er Nord-Norge valgt ut som én av tre matregioner, som får delta på Grüne Woche sammen med Landbruksdepartementet og landbruksministeren, sammen med Fjellregionen og Vestlandet/Fjord-Norge.

Vises fram i 10 dager

Internasjonale Grüne Woche 2020 går av stabelen 17. – 26. januar. Utstillere fra omtrent 50 land skal vise seg fram for nesten en halv million besøkende.

Vi skal vise fram fantastisk nordnorsk mat og dyktige folk for hele verden i 10 dager. Deltakerne deles i to grupper, der hver gruppe jobber omtrent 6 dager når vi er i Berlin.

Høstsamling i Tromsø

Gjengen som skal representere Nord-Norge i Berlin samles i Tromsø noen dager i enten oktober eller november (datoer kommer). På samlinga skal vi legge grunnlaget for et godt samarbeid i Berlin. Måler er at vi blir kjent, får nye venner og nye samarbeidspartnere før vi reiser til Grüne Woche.


Tips oss innen 26. juni klokken 12:00

Vet du om en bedrift som burde være i Nord-Norges delegasjon?
Eller har du kanskje lyst å delta selv?

Kontakt prosjektleder Liv Edel Berg på:
e-post fmtrleb@fylkesmannen.no 
eller telefon (+47) 77 64 21 38.

Vi gleder oss til å høre fra deg.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar

Nord-Norge til Internasjonale Grüne Woche

Nord-Norge til Internasjonale Grüne Woche 2020 er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Nordnorsk reiseliv, Sametinget, fylkeskommunene og fylkesmennene i Nordland og Troms og Finnmark.

Fylkesmannen i Troms og Finnmark har prosjektansvaret for delegasjonen som reiser ned i januar 2020.

Innovasjon Norge: Grüne Woche

Nord-Norge til Grüne Woche (facebook)

Grüne Woche - Norge (facebookgruppe)