Matproduksjon

Matproduksjonen skal sikre ønsket om trygg mat, kvalitet, mangfald og miljøvenleg produksjon. Statsforvaltaren er pådrivar for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat.

Fylkeskommunen forvaltar tilskotsordningar som kan bidra til at fleire matprodusentar foredlar eigne råvarer og tilbyr forbrukarane gode matopplevingar. Midlar til bedriftsutvikling blir forvalta av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innan matproduksjon er blant anna knytt til lokal matkultur og lokale spesialitetar, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvaltaren samarbeider med andre statlege etatar, Innovasjon Noreg, fylkeskommunane, kommunane og ulike organisasjonar i dette utviklingsarbeidet.

Vis meir

Lokal matproduksjon

Nordland har en rekke bedrifter knyttet til lokal matproduksjon. Gruppen bedrifter inkluderer både de som driver med videreforedling, servering fra egen gård og salg fra egen gård. I tillegg til enkeltbedriftene har vi en rekke samarbeids- og bedriftsnettverk i fylket.

Nyheter


Publisert 14.05.2013

Verdiskapingsprisen 2013

Er du lokalmatprodusent med ett eller to nyskapende matprodukter som du ønsker å melde på i konkurransen om å oppnå tittelen Arktisk Verdiskaping 2013?


Publisert 18.02.2013

Vi ønsker dine svar

Nordland fylkeskommune gjennomfører nå en kartlegging av småskala mat og matopplevelsesprodusenter i Nordland og ønsker flere respondenter.


Publisert 30.01.2013

LOCFOOD – interregprosjekt med Nordland i spissen

Nordland Fylkeskommune er prosjektleder for et svært interessant interregfinansiert prosjekt som omhandler lokalmat og opplevelser.


Publisert 18.12.2012

Nord-Norges representanter Grüne Woche 2013

Nå er det én måned igjen til Grüne Woche skal arrangeres for 78. gang i Berlin, og Nord-Norge er én av regionene som skal representere Norge på messen denne gangen.


Publisert 03.12.2012

Nord-Norsk lokalmat på nett

Bioforsk skal kartlegge muligheter for å knytte lokalmatprodusenter i Nordland, Troms og Finnmark til en felles nettbasert salgs- og bestillingsløsning for lokalmat.


Publisert 30.11.2012

Kjerringøy gård filmet

For å mobilisere produsenter til å se muligheten i lokalmat er det lansert fem nye filmer om temaet i Mathallen i Oslo. En av disse filmene er fra Markens Grøde på Kjerringøy.