Matproduksjon

Matproduksjonen skal sikre ønsket om trygg mat, kvalitet, mangfald og miljøvenleg produksjon. Statsforvaltaren er pådrivar for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat.

Fylkeskommunen forvaltar tilskotsordningar som kan bidra til at fleire matprodusentar foredlar eigne råvarer og tilbyr forbrukarane gode matopplevingar. Midlar til bedriftsutvikling blir forvalta av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innan matproduksjon er blant anna knytt til lokal matkultur og lokale spesialitetar, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvaltaren samarbeider med andre statlege etatar, Innovasjon Noreg, fylkeskommunane, kommunane og ulike organisasjonar i dette utviklingsarbeidet.

Vis meir

Lokal matproduksjon

Nordland har en rekke bedrifter knyttet til lokal matproduksjon. Gruppen bedrifter inkluderer både de som driver med videreforedling, servering fra egen gård og salg fra egen gård. I tillegg til enkeltbedriftene har vi en rekke samarbeids- og bedriftsnettverk i fylket.

Nyheter


Publisert 16.06.2015

Kurs i prosjekt- og prosessledelse

Har du en prosjektidé og trenger hjelp til prosessen? Her er kurset for deg som ikke bare snakker om at bygda eller næringa trenger utvikling, men som vil gjøre noe med situasjonen.


Publisert 26.03.2015

Studietur til Østerrike, Sveits og Tyskland

Har du lurt på om reiseliv eller lokal matproduksjon med utgangspunkt i gården din kan være noe for deg? Da skal du se nærmere på dette programmet for studietur til Østerrike, Sveits og Tyskland som går av stabelen 31.august - 4.september. Bli med å treffe noen av de ypperste leverandørene på reiseliv, mat og kultur i Bodensee-regionen og la deg inspirere!


Publisert 25.03.2015

Inspirasjonsseminar for salg av lokalmatprodukter


Publisert 25.03.2015

Bli med å stake ut kursen

Hvis du har lyst til å være med i utviklingen av lokalmat og matopplevelser i Nordland, inviteres du nå til regionale møter i Mosjøen, Sortland, eller på Fauske.


Publisert 02.03.2015

Spennende studietur til høsten

Hold av datoene 31.august til 4.september. Da arrangerer vi studietur til Sveits for deg som ønsker å tilby lokalmat og/eller grønt reiseliv med utgangspunkt i gård.  


Publisert 16.01.2015

I full gang i Berlin

Nord-Norge er på plass i Berlin på Grüne Woche for å vise frem hva vi kan tilby fra Norge og landsdelen vår. Vi har flotte representanter i aksjon som skal stå på i 10 dager for å gi en smakebit av hva vi kan tilby som mat- og reiselivsnasjon.


Publisert 21.10.2014

God interesse for kompetanseheving på lokalmat

Kompetansenettverket for lokalmat i Nord-Norge har gjennom året arrangert ulike typer kurs innenfor lokalmat i Nord-Norge. Gjennom kompetansenettverket tilbys også den flotte besøksordningen.


Publisert 16.10.2014

Det nordnorske lokalmatsamarbeidet fortsetter

I forrige uke møttes mange spente nordnorske lokalmatprodusenter, lokalmatentusiaster innenfor reiselivet, kokker og lærlinger i Tromsø. Det ble to spennede dager fylt med nettverksbygging, kompetanseheving, lokalmatteater og forberedelse til å representere Norge og Nord-Norge på Grüne Woche i Berlin i januar 2015. I Nord-Norge har vi virkelig mange flotte lokalmatprodukter, og stadig utvikles det nye produkter.


Publisert 30.09.2014

Studieturen til Oppland var vellykket

I begynnelsen av september reiste en gruppe etablerere med interesse for å lære mer om grønt reiseliv og lokal mat på studietur til området rundt Jotunheimen.


Publisert 17.09.2014

Vellykket deltakelse på Matstreif

Det var disse flotte representantene som representerte Nord-Norge under Mastreif i helga på standen med tema Mat fra Nord-Norge.