Avslutter innsamling av døde ærfugl

Statens naturoppsyn avslutter nå innsamlingen av døde ærfugl langs kysten. Over hundre fugler sendes denne uken til forskerne for videre analyse.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 31.03.2020

Det har de siste ukene vært unormalt mye død ærfugl å finne langs kysten i Ytre Oslofjord. Statens naturoppsyn har tatt imot informasjon om funn og også samlet inn 110 døde fugler som skal analyseres nærmere ved Norsk Institutt for Naturforskning (NINA). Det er nå samlet inn nok døde fugler til at NINA har et godt grunnlag for å se nærmere på det som har skjedd. SNO avslutter derfor nå innsamling av døde fugler og registrering av funn.

Veterinærinstituttet har undersøkt noen få fugler og konkluderte med at fuglene var avmagret.

 

Hensynsfull ferdsel

Fylkesmannen og Statens naturoppsyn henstiller til hensynsfull framferd hvis du skal på tur i langs kysten. Selv de minste forstyrrelser, som å flykte fra en nærgående båt, vil tappe fuglene for krefter i denne situasjonen og kan være avgjørende for om en hekking lykkes eller ei. Hold avstand og vis hensyn til sjøfuglene.

Lyst til å bidra til kunnskapsgrunnlaget?

I Artsdatabankens publikumsløsning Artsobservasjoner.no kan du legge inn dine egne observasjoner. Data som legges inn her er et viktig kunnskapsgrunnlag for forvaltningen. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.