Årets lokalmatgründer er frå Færder kommune i Vestfold og Telemark

Bernt, Edvard og Anstein Freberg er tre brødrar som i 2012 starta med aspargesproduksjon. Dei dyrkar aspargesen på lett og varm jord på Hvasser, lengst ut mot kysten av Oslofjorden. Hvasser asparges får prisen i år for å vise veg for dei beste råvarene som me bør eta når det er sesong i Noreg.  

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.09.2020

I 2018 vann Hvasser asparges Årets Matskatt stipend av Meny og dette er Noregs største lokalmatpris. Pengane blei brukt til å skaffa erfaringar for å dyrke fram kvit asparges, og denne kom på marknaden i 2020.

Konkurransen Årets lokalmatgründer er opptekne av entreprenørskapet og nyskapningen som gründerbedriften representerar. Juryen er ein fagjury som vel ut 6 finalistar på bakgrunn av forslag frå publikum. Juryen har blitt ledet av Hilde Charlotte Solheim, styreleiar i Destinasjon Hardanger, Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialitetar i NorgesGruppen, Anne Jødahl Skuterud, styreleiar i Felleskjøp Agri, Geir Helge Espedalen, dagleg leiar i Dyrsku'n og Bernt Bucher Johannessen, dagleg leiar i HANEN. Prisen Årets Lokalmatgründer er blitt delt ut sidan 2015.

-Me er stolte over at ein produsent av grønsaker vinn ein slik pris, seier brødrane  Freberg.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner