Endring i bruk av MinID

MinID er modernisert og det påvirker hvordan du kan bruke løsningen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 09.01.2023

Fra 16. januar vil innlogging med bruk av PIN-koder ikke lenger fungere. Grunnen til dette er at PIN-koder ikke tilfredsstiller kravene til eID.

MinID er en tofaktor-løsning, som betyr at man må bruke to faktorer for å logge inn til en tjeneste. Den ene faktoren er et selvvalgt passord. Den andre faktoren kan brukeren velge selv, og har frem til nå vært en engangskode man mottar på SMS eller en pinkode fra PIN-kodebrevet. Pinkodene er en svak sikkerhetsmekanisme og ivaretar ikke kravene til sikkerhet som MinID må oppfylle. Disse er derfor avviklet og vil ikke fungere etter 16. januar 2023. Brukere som i dag bruker pinkoder, må derfor ta i bruk enten engangskoder på SMS eller den nye MinID appen. 

Oppsett av engangskode på SMS gjøres via ID-porten 

  • Gå til denne adressen: https://brukerprofil.difi.no/minprofil/minid/
  • Velg innloggingsmetode og logg inn 
  • Velg "Kode på SMS". Legg inn mobilnummer dersom det ikke er lagt inn fra før. 
  • Neste gang du logger på med MinID vil du motta engangskode på SMS. 

MinID appen lastes ned fra Google Play eller Apple store. 

  • Gå til Google Play eller Apple Store og søk opp «MinID App» 
  • Last ned appen 
  • Logg inn i appen, og husk å godta at appen får tilgang til varslinger. 
  • Neste gang du logger inn med MinID vil du få et pushvarsel på telefonen. Bekreft dette ved hjelp av fingeravtrykk, ansiktsgjenkjenning eller personlig PIN tilknyttet din telefon 

Ved bruk av MinID som verge vil du nå få tilsendt et aktiveringsbrev istedenfor pinkoder. Fremgangsmåten for å få tilgang til MinID som verge er uforandret. Du finner den på vår side om digitale løsninger.

For spørsmål eller mer informasjon om MinID, besøk gjerne Digdirs hjelpesider på www.eid.difi.no eller ta kontakt på e-post (brukerstotte@digdir.no) eller telefon 800 30 300. 

Mer informasjon om digitale løsninger finner du på våre nettsider. Vi har også laget et informasjonsskriv om dette, det finner du som nr. 29 sammen med de andre informasjonsskrivene våre.