Utlysning av tilskudd til studiepermisjon for videreutdanning i samisk for skoleåret 2023/2024

Søknadsfrist:
1. april 2023 23.00
Målgruppe:
Lærere i grunnskole eller videregående opplæring som underviser i/på samisk som førstespråk og/eller samisk som andrespråk
Ansvarlig:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Hvem kan søke:
Skoleeiere

Fristen er 1. april 2023 for å søke om tilskudd til studiepermisjon for videreutdanning i samisk for skoleåret 2023/24.

Publisert 01.03.2023

Om tilskuddsordningen

Tilskudd til studiepermisjoner for videreutdanning i samisk gis for å styrke læreres kompetanse i samisk språk. Tilskuddsmottaker er eiere av private og offentlige grunnskoler og videregående skoler.

Målgruppen er lærere i grunnskole eller videregående opplæring som underviser, eller skal undervise, i/på samisk som førstespråk og/eller samisk som andrespråk (Samisk 2, Samisk 3, og/eller Samisk 4). Læreren må ha pedagogisk kompetanse som er godkjent for tilsetting i skolen etter kapittel 14 i forskrift til opplæringsloven Jf. opplæringsloven § 10-1 og 10-2.

Lærere i kommuner, fylkeskommuner, samt grunnskoler og videregående skoler godkjent etter privatskoleloven, som ønsker å styrke sin kompetanse i samisk språk, oppfordres til å søke. Lærere som ikke har formell pedagogisk utdanning, kan ikke søke på ordningen.

Ved oversøking kan søknader som gjelder videreutdanning for undervisning i grunnskole prioriteres foran videreutdanning for undervisning i videregående opplæring.

Også lærere som har fått permisjon til videreutdanning tidligere år kan søke.

Tilskuddet fastsettes ut fra garantilønn for adjunkt med 10 års ansiennitet. Tilskuddsmottaker forutsettes å dekke sosiale kostnader og eventuelle ansiennitetstillegg utover tilskuddsbeløpet.

Etter endt studiepermisjon skal lærer ha bindingstid som tilsvarer det dobbelte av innvilget studiepermisjonstid, men minimum ha en varighet på ett år.

Les mer på Utdanningsdirektoratet sin nettside her.

Søknadsfrist og hvordan søke på tilskuddet

Søknadsfristen er 1. april 2023. Vi ber skoleeiere videreformidle fristen til aktuelle skoler. Eventuelle søknader som mottas etter søknadsfristen vil behandles fortløpende så lenge det foreligger midler til dette.

Det er to søknadsskjemaer som skal fylles ut:

  • Skjema 1 fylles ut av den enkelte lærer og sendes via skolens rektor til skoleeier
  • Skjema 2 fylles ut av skoleeier som skal prioritere innkomne søknader

Skoleeier skal samlet sende inn søknadene til Statsforvalteren i Troms og Finnmark. Oppgi referanse 2023/2114.

Du finner informasjon om tilskuddet på Statsforvalteren i Troms og Finnmark sin nettside her.

Søknadsfrist:
1. april 2023 23.00
Målgruppe:
Lærere i grunnskole eller videregående opplæring som underviser i/på samisk som førstespråk og/eller samisk som andrespråk
Ansvarlig:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Hvem kan søke:
Skoleeiere