Frist nærmer seg: Utlysning av tilskudd til studiepermisjon for videreutdanning i samisk skoleåret 2021/2022

Søknadsfrist:
1. april 2021 23.59
Målgruppe:
Lærere i grunnskole eller videregående opplæring som underviser i/på samisk
Ansvarlig:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Hvem kan søke:
Lærere som ønsker å styrke sin kompetanse i samisk språk

Statsforvalteren i Troms og Finnmark skal tildele tilskudd til studiepermisjon for videreutdanning i samisk for skoleåret 2021/22. 

Publisert 25.03.2021

Målgruppen er lærere i grunnskole eller videregående opplæring som underviser i/på samisk som førstespråk og/eller samisk som andrespråk (Samisk 2, Samisk 3, og/eller Samisk 4).

Lærere i kommuner, fylkeskommuner, samt grunnskoler og videregående skoler godkjent etter privatskoleloven med godkjente læreplaner i samisk, som ønsker å styrke sin kompetanse i samisk språk, oppfordres til å søke. Lærere som ikke har formell pedagogisk utdanning kan ikke søke på ordningen.

Tilskudd til videreutdanning for å styrke kompetansen i samisk språk gis som refusjon av lønnsutgifter i forbindelse med studiepermisjoner. Ved oversøking kan søknader som gjelder videreutdanning for undervisning i grunnskole prioriteres foran videreutdanning for undervisning i videregående opplæring. Også lærere som har fått permisjon til videreutdanning tidligere år kan søke.

Etter endt studiepermisjon har lærer bindingstid som tilsvarer det dobbelte av innvilget studiepermisjonstid, men minimum ha en varighet på ett år. Tilskuddet fastsettes ut fra grunnlønn for adjunkt med 10 års ansiennitet. Tilskuddsmottaker forutsettes å dekke sosiale kostnader og eventuelle ansiennitetstillegg utover tilskuddsbeløpet.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark viser til gjeldende retningslinjer under:
https://www.udir.no/om-udir/tilskudd-og-prosjektmidler/midler-kommuner/studiepermisjon-forvidereutdanning-i-samisk/

Vedlagt følger søknadsskjema (skjema 1) som fylles ut av den enkelte søker og sendes via skolens rektor til skoleeier. Skoleeier skal prioritere innkomne søknader på skjema 2. Skoleeier sender inn søknadene til Statsforvalteren i Troms og Finnmark samlet innen 1. april 2021Det forutsettes at det blir tildelt midler for 2021 og 2022.

Eventuelle søknader som mottas etter søknadsfristen vil behandles fortløpende så lenge det er midler igjen. 

Søknadsfrist:
1. april 2021 23.59
Målgruppe:
Lærere i grunnskole eller videregående opplæring som underviser i/på samisk
Ansvarlig:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Hvem kan søke:
Lærere som ønsker å styrke sin kompetanse i samisk språk