Presseinvitasjon: Kronprinsen markerer Frivillighetens år i Drammen

Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Kronprins Haakon deltar på åpningen av «Sammen på tur», et av signalarrangementene i Frivillighetens år, på Villa Nora i Drammen 10. mai kl. 13:30.

Publisert 05.05.2022

«Sammen på tur» er en nasjonal dugnad for å få flere i aktivitet og redusere ensomhet. I tiden framover vil lokale lag og foreninger over hele landet invitere bredt til aktiviteter og turer. 

Initiativet er et samarbeid mellom Norsk Friluftsliv, fellesorganisasjonen for de 18 store friluftslivsorganisasjonene, sammen med Nasjonalforeningen for folkehelsen, Kreftforeningen, Norske Kvinners Sanitetsforening og Den Norske Turistforening. 

«Sammen på tur» er et av signalarrangementene i Frivillighetens år 2022, som H.K.H Kronprins Haakon er høy beskytter for. 

Det legges opp til følgende program for dagen:  

  • Villa Nora (lokalene til Drammen sanitetsforening) Amtmand Bangs gate 1, 3019 Drammen. Her vil Kronprinsen få omvisning i huset og informasjon om foreningen og deres aktiviteter. Han vil også møte noen ukrainske flyktninger som er i aktivitet sammen med frivillige fra sanitetsforeningen.

  • «Sammen på tur». Kronprinsen er med på en gåtur gjennom en turløype i Drammen by.

  • Turen avsluttes i Drammen bypark/lekepark. Her vil det være ulike aktiviteter og stand blant annet:
  • DNT Drammen har stand hvor Kronprinsen vil bli møtt av frivillige i organisasjonen som vil fortelle litt om sine aktiviteter den dagen og ellers, og samarbeidet med sanitetsforeningen.
  • Drammens Ballklubb tilbyr aktiviteter for barn og unge i parken

Det lages eget presseprogram som blir sendt til akkreditert presse. 

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke besøket, må søke om akkreditering til Statsforvalteren ved Kari Øyen Gay innen mandag 9. mai kl. 16:00: kari@statsforvalteren.no 

Kontaktpersoner:

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.